Olay Canik İlçesi'nde geçen Mayıs ayında meydana geldi. Ehliyetsiz olan ve yüzde 85 oranında engelli raporu bulunan evli 3 çocuk sahibi Hasan Köksal, alkol aldıktan sonra babasına ait olan 55 FB 479 plakalı otomobile binerek yola çıktı. Sürücü, İlçenin Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki İlkadım Bulvarı'na geldiğinde, yolun karşısına geçmeye çalışan 6 çocuk babası emekli Hasan Nogay'a çarptıktan sonra kaldırıma çıktı. Ağır yaralanan Nogay hastaneye kaldırıldı. Kaza yerine gelen polis hafif yaralanan Köksal'ın öengelli ve 2.38 promil alkollü olduğunu tespit etti. Hastanede 5 gün polis gözetiminde tedavi edilen Hasan Köksal, taburcu edildikten sonra nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Buradaki ifadesinin ardından da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak çarptığı Hasan Nogay kazadan 9 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Bunun üzerine soruşturmayı yapan Cumhuriyet Savcısı yüzde 85 engelli olan ve ellerini kullanarak hareket edebilen Hasan Köksal hakkında tutuklama kararı çıkardı. Kısa sürede yakalanan Köksal cezaevine konuldu.

ÖZEL FREN VE GAZ SİSTEMİ YAPMIŞ

Hakkında 'taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle Samsun 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açılan Hasan Köksal, dün ilk kez hakim karşısına çıktı. Soruşturma aşamasındaki savunmalarını tekrar eden Köksal, otomobilin babasına ait olduğunu söyleyerek şunları anlattı:

"Direksiyon aksamına elle kullanabilmem amacıyla gaz, debriyaj ve fren kolları şeklinde aparatlar yaptım. Aracı da bu şekilde kullanıyordum. Bu aparatları da kendim yaptım. Dişim ağırdığı için biraz alkol almıştım. Olay anında 50 kilometre hızla gidiyordum. Önce yoldan bir bayan karşıya geçti. Ardından bir erkek yola fırladı. Frene bastım ama kazayı engelleyemedim. Çok pişmanım. Cezaevinde de beni dışlıyorlar, mağdur oluyorum. Tahliye edin."

Duruşmada dinlenen otomobil sahibi baba Cafer Özkan ise, "Ben tarlada çalışırken, oğlum habersizce benim aracımı almış. Ben kendisine araba vermedim" diye konuştu. Ölen Hasan Nogay'ın eşi Emine Nogay ise, kazanın gözleri önünde olduğunu ileri sürerek, "Yol çalışması olduğu için o bölgede kaldırım yoktu. Yol da topraktı. Hatta orası araç trafiğine kapalıydı. Sanık çok hızlı bir şekilde gelip eşime çarptı. Şikayetçiyim" dedi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.



İA(İS/COŞ)