Engelli sporcular, Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu’ndaki voleybol maçına 'Engelli Dostu Belediye Başkanımıza Teşekkür Ediyoruz' yazılı pankartla çıkarken, Çankırı’nın ulusal basın ve yerel basın temsicilerinden oluşan voleybol takımı da '3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlu Olsun” yazılı pankartı taşıdı. Belediye Başkanı İrfan Dinç’in engelliler voleybol takımında yer aldığı karşılaşma çekişmeli geçti. Seyircilerin zaman zaman tezahüratları ile destek verdiği maçı özel sporcular valoybol ekibi 2-1 kazandı. Engellilere verdikleri önemi göstermek istediklerini ifade eden Başkan Dinç, şöyle dedi:

"Güçlü, aktif ve sportif bir takım olduğumuzu ortaya koyduk. Tüm engelli kardeşlerimizin engelliler gününü kutluyorum. Onların bizim için büyük kazanç ve çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Biz bu takımla Türkiye'de çok önemli başarılara imza atacağız."

Çankırı Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Özel Sporcular Voleybol Takımı'nın antrenörü Fatma Doru ise, Tekirdağ'da 23-25 Kasım 2012 tarihlerinde 18 farklı takımdan 172 zihinsel engelli sporcunun yarıştığı şampiyonada ikincilik elde ettiklerini belirterek, başkan Dinç'e verdiği destek nedeniyle teşekkür etti.

Çankırı Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Asiye Ceylan da kısa sürede maç yapabilecek düzeye geldiklerini belirterek, "Özel sporcularımız kendilerine imkan verildiğinde neler yapabileceğini göstermişlerdir. Amacımız Çankırı’da yaşayan bütün engelli çocukları Çankırı Belediyesi çatısı altında toplayıp, her engelliyi bir spor dalında eğitmek ve yaşama sevinçlerini artırmaya çalışmaktır" dedi.

Engelli sporculardan 23 yaşındaki Muhittin Çöpten ise bu özel günde güzel bir maç sonucunda rakiplerini yenmeyi başardıklarını söyledi.



EY(AY/İD)