Alanya'da 'Dünya Engelliler Günü' kapsamında Özgün Kardelen Özel Eğitim Okulu tarafından dün düzenlenen gösteriler sırasında elektrik kesildi. Etkinliğin gerçekleştirildiği Alanya Belediyesi Kültür Merkezi'nde jeneratör bulunmaması nedeniyle gösterilere devam edilemedi. Salonun karanlığa gömülmesi nedeniyle korkan öğrencileri, okulun kurucusu Feridun Özdeş cep telefonu ile ışık tutarak sakinleştirmeye çalıştı. Yaklaşık 40 dakika süren kesinti nedeniyle izleyicilerin büyük kısmı salonu boşalttı. Program akışının bozulması üzerine hazırladıkları gösterileri sunamayan engelli öğrenciler, cep telefonlarının ışığında bir süre alkışlarla tempo tutarak sahnede dans etti. Elektriğin gelmesinin ardından salonda izleyici kalmadığı için programa devam edilemedi.

'3 AYLIK EMEĞİMİZ BOŞA GİTTİ'

Özgün Kardelen Özel Eğitim Okulu Kurucusu Feridun Özdeş, öğrenci ve öğretmenlerin 3 aydır hazırladığı etkinliğin ve verdikleri emeğin boşa gittiğini söyledi. Elektrik kesintisi ve salonda jeneratör bulunmaması nedeniyle üzgün olduğunu belirten Özdeş, "Biz engelleri kaldırmaya çalışırken engel olunuyor. Çocuklarımız çok üzgün. 'Engelsiz Kent Alanya'da 'gösteriniz neden bitti?' denildiğinde 'Elektrikler kesildi' diyemeyiz. Çok kırgınım, çok üzgünüm" dedi.

ÇOCUKLAR KORKTU

Feridun Özdeş, kesinti nedeniyle çocukların korktuğunu dile getirdi. Özdeş, "Karanlıkta salonu cep telefonlarıyla aydınlatarak öğrencilerin eğlenmeye devam etmelerini sağladık. Çocukların yaşadığı travmanın, kırgınlıkların, yaşadıkları olumsuzlukların hesabı verilir mi bilmiyorum ancak bunun hiç önemi yok. Bunlar yaşandı bitti" diye konuştu.

Engelli öğrencilerden 22 yaşındaki Şükrü Yörük'ün babası Hasan Yörük ise karanlıkta bir ara çocuğunu kaybettiğini ancak elektrikler geldikten sonra bulabildiğini belirtti.

Engelli öğrenciler ise 3 aydır hazırlandıkları gösteriyi sunamadıkları için çok üzgün olduklarını söyledi.