Diriliş Mahallesinde yaşayan 3 çocuk sahibi Hatice ve Mustafa Doğan çiftinin kızları 26 yaşındaki Tuğba Doğan ve 18 yaşındaki Zehra Doğan, sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Ancak kız çocuklarında 2 yaşından sonra kas hastalığı ortaya çıktı. Spastik kas hastalığına yakalanan Tuğba ve Zehra Doğan rahatsızlıklarından dolayı zamanla konuşamaz ve yürüyemez hale geldi. Her iki kızı da engelli hale gelen Hatice Doğan ilk çocuğunun hastalığını öğrenince büyük üzüntü yaşadı. Bu duruma alışmaya çalışan anne, diğer kızı Zehra'da da aynı hastalığın ortaya çıktığını öğrenince şoke oldu. Bu durumu bir imtihan olarak değerlendiren Hatice Doğan, kendisini çocuklarına adadı. Her iki kızıyla da bebek gibi ilgilenen Hatice Doğan yatağa mahkum olan büyük kızı Tuğba Doğan'ı biberonla beslediğini, diğer kızı Zehra Doğan'ın ise sadece oturabildiğini, başka hiçbir vücut hareketi olmadığını belirterek, "Kızlarımın her ikisinde de 2 yaşlarına geldiklerinde kas rahatsızlığı ortaya çıktı. Onlara bebeğe bakar gibi bakıyorum. Küçük kızımın büyüğünden tek bir farkı var o sadece oturabiliyor. Zehra şimdilik her şeyi yiyebiliyor ancak Tuğba'nın yiyeceklerini ezerek ve biberonla veriyorum. Küçükken konuşabiliyorlardı. Şimdi konuşamıyorlar ancak gözlerimizle ve bakışlarımızla anlaşıyoruz" dedi.

Kızlarına olan sevgisi ile her zorluğu aştığını belirten anne Hatice Doğan, "Rahatsızlıklarını duyduğumda çok üzüldüm ve çok ağladım. Ancak çocuklarımın bana mükafat olduğunu ve onlarla Allah'a yaklaştığımı düşündüm" dedi. Doğan kendisini özel bir anne olarak hissetiği belirterek, "Acıları aşmak kolay değil. Bütün engelli annelerine sesleniyorum. Onlara sevgi ve değer verin. Karşılığında Allah da bize değer veriyor. Kimseye muhtaç olmadım. Ben çocuklarımla bir imtihandan geçiyorum. Onlar benim için Allah'ın bir lütfu. Çok değerli bir hazine onlar" dedi. Doğan çocuklarına bakmanın kendisine zor gelmediğini belirterek, "Ben tüm zorlukları sevgi ile aşıyorum. Umarım bu imtihanı başarı ile bitiririm" dedi.

Sivas Belediyesi tarafından yılın annesi seçilen Hatice Doğan'a Belediye Başkanı Doğan Ürgüp çiçek verdi. Doğan'ın eşi Mustafa Doğan'ın belediyede işçi olarak çalıştığı öğrenildi.