Sivas Eczacılar Odası'nın desteğiyle Sivas'a gelen engelli ressam Ayşe Işık'ın Buruciye Medresesi'nde açılan sergisi ilgi gördü. Adıyaman'da 5 yaşındayken tarlada iki kolunu da biçerdövere kaptıması sonucu hayata engelli olarak devam eden Ayşe Işık elleri ile yapabileceği tüm işlerini ayakları ile yapmayı öğrendi. Ayaklarını eli gibi kullanmayı öğrenen Ayşe Işık 8 yıl önce de resim yapmaya başladı. Ayaklarını kullanarak yaptığı resimler ile 22 sergi açan Ayşe Işık aralarında yağlı boya, karakalem ve ebru çalışmalarının olduğu 300'ü aşkın resminin bulunduğunu belirtti. İstanbul'da ailesi ile birlikte yaşan Işık ayakları ile resim yapmanın kendisine zor gelmediğini söyledi. Kendisini engelli ya da sakat olarak görmediğini ve özel hissettiğini belirten Ayşe Işık, şöyle dedi:

"Eğitimimi lise 2'inci sınıfta bıraktım. Ancak, şu an devam ediyorum. Eğer olursa üniveriste de okuyacağım. Engelliler hayatın her alanında yer almalılar. Bu nedenle bizlere imkan sunulduğu zaman başaramayacağımız hiç bir şey yok." 

Sivas'ta açtığı serginin büyük ilgi gördüğünü belirten Işık halkın kendisini gördüğünde önce resim yaptığına inanmadıklarını daha sonrada resimleri ayağı ile yaptığını gördüklerinde kendisini kutladıklarını söyledi. Işık hedefinin yurt dışındada sergi açmak olduğunu sözlerine ekledi.

 
HÖ(EA/İD)