Otizme diktat çekmek isteyen motosiklet tutkunlarından oluşan Motor Delisi grubu, Özel Dokuz Eylül Özel Eğitim Merkezi ile yaptıkları ortak çalışma ile otistik ve zihinsel engelli çocuklara unutamayacakları bir gün yaşattı. Özel eğitim merkezine devam eden 30 öğrenci, bir süredir motosiklete binme, hareket halindeki motosikletin üstünde durma yöntemlerini öğrendi. Eğitimin ardından da Gündoğdu Meydanı'ndaki etkinlik için motosiklet tutkunlarıyla biraraya geldi.

Motosikletliler, kendi kıyfetlerinden giydirdikleri, güvenlik amaçlı aparatlarını ve kasklarını da taktırdıkları çocuklarla, motorcu selamı verdikten sonra yola çıktı. Alsancak'tan İnciraltı'na kadar motosikletle gezen çocuklar, hem gönüllerinde eğlendi hem de sertifika aldı.

Otistik ve zihinsel engelli çocukların devam ettiği Özel Dokuz Eylül Özel Eğitim Merkezi Müdürü Hayal Demirci, "Bu yıl etkinliğimizin dördüncüsünü düzenliyoruz. Öğrencilerimiz bir yıl boyunca bu anların hayalini kuruyor. Büyük mutluluk yaşıyorlar. Önümüzdeki yıllarda bunu arttırarak devam ettirmek istiyoruz" dedi.



TY(AÖ/SS)