Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İmamoğlu İlçesi'nde iki engelli rehabilitasyon merkezinde usulsüzlük yapıldığı ihbarı üzerine araştırma başlattı. Jandarmaların çalışmasında engelli çocukların velilerinden imza alınıp, kayıt yapıldığı, ancak eğitim verilmediği saptandı. Bazı engelli çocuklara ise 4 saat eğitim verilmesine rağmen 12 saat eğitim verilmiş evrak hazırlandığı belirlendi.

102 çocuğun eğitim gördüğü rehabilitasyon merkezinde S.Y.G., M.A.Y. ve S.S., 42 engellinin kayıtlı olduğu diğer rehabilitasyon merkezinde R.K. ve S.A. gözaltına alındı.

İşyerlerinde yapılan aramalarda 1 ruhsatsız tabanca ile bu tabancaya ait 33 fişek, 3 ajanda, 9 belge, 4 banka ödeme emri, 11 yoklama defteri, 177 fatura, 5 cep telefonu ile sim kart ele geçirildi. Yapılan incelemede şüphelilerin, aylık 74 bin 168 lira haksız kazanç elde edip, devleti dolandırdığı öne sürüldü.

Sorgularının ardından Adliye'ye sevk edilen şüphelilerden S.Y.G., S.S. ve M.R. tutuklandı. Diğer 2 şüpheli  ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.