Ticaret ve Sanayi Odası, 3 yıl önce 20 engelli çocuğun eğitim gördüğü Zonguldak Spastik Çocuklar Derneği'ne minibüs bağışladı. Öğrencilerin taşınmasında kullanılan minibüs, 1 yıl önce bakım ve tamirat için sanayide dükkana bırakıldı. Bu sırada dernek, kiracı olarak kullandığı İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait binanın Zonguldak Devlet Hastanesi'ne tahsis edilmesi üzerine eğitim faaliyetlerini geçici olarak durdurdu. Öğrenciler de kentteki diğer dernek ve özel eğitim merkezlerine yerleştirildi.

MİNİBÜS 1 YILDIR SANAYİDE BEKLİYOR

Şu anda Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait binada, eğitim dışındaki faaliyetlerini yürüten dernek, minibüsün 5 bin liralık bakım ve tamirat ücretini ödeyemedi. Spastik Çocuklar Derneği Başkanı Serap Köksal, parayı ödeyemedikleri için minibüsün 1 yıldır sanayide dükkanın önünde beklediğini söyledi. 50 üyeleri bulunduğunu belirten Köksal, şöyle konuştu:

"Üyelerimizden yıllık 60 lira aidat alıyoruz. Eğitim faaliyetlerimizi de yer sorunu nedeniyle geçici olarak durdurduk. Yani aidatın dışında bir gelirimiz yok. Bazen bu parayı bile tahsil edemiyoruz. Etkinliklerimizi de sponsorlar aracılığıyla yapıyoruz. Ancak bakım ve tamirat ücreti yüksek çıktı. Bu parayı ödeyemiyoruz. Minibüsümüz de adeta orada çürüyor."

'MİNİBÜS, ENGELLİLERİN HİZMETİNE SUNULMALI'

Zonguldak Özel Bireyler Destek Eğitim Derneği Başkanı Şaban Kayış ise minibüsün 1 yıldır atıl vaziyette olduğunu öğrendiğinde çok şaşırdığını söyledi. Kayış, "Engellilere hizmet veren derneklerin ve kulüplerin bu tür servislere çok ihtiyacı var. Bu aracın tekrar bir şekilde engellilerin hizmetine sunulması gerekiyor. İlgili dernek, çürümeye terk edilen minibüsü başka derneklerin kullanımı için karar alabilir" diye konuştu.



DS(EE/BT)