Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yarın yapılacak olan AK Parti Aydın İl Teşkilatı'nın 4'üncü Olağan Kongresi'ne katılmak ve bir dizi açılış yapmak için Aydın'a gitti. Bakan Yıldız, TÜMSİAD (Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği) il şubesi tarafından Anemon Otel'de onuruna verilen yemeğe katıldı. Yemeğin ilk konuşmacısı olan TÜMSİAD Aydın Şubesi Başkanı Özcan Petekkaya, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Daha sonra sırasıyla, TÜMSİAD Ege Bölgesi'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ragıp Başbuğ, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Aydın Valisi Kerem Al ve Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu söz alarak Aydın'ın sorunları ve çözüm önerilerini anlattı.

"TÜRKİYE 10 YIL ÖNCE BÜYÜMEYE KARAR VERDİ" 

Konuşmacıların ardından söz alan Bakan Taner Yıldız, "Aydın'da bulunduğumdan dolayı çok mutluyum. Şu ana kadar yapılan konuşmalarda Aydınımızın, Türkiyemizin farklı zenginlikleri vurgulandı. Farklı projelerden bahsedildi. Bunların her biri Türkiye'nin kalkınmasına katkı koyacak konuşmalardı. Bizim sivil toplum örgütlerine verdiğimiz değer çok farklı. Çünkü Türkiye yalnızca ekonomi ve sanayisi ile değil beyni ile zihni ile kalbiyle bütün yönleri ile büyüyen bir ülkedir. Türkiye 10 yıl önce büyümeye karar verdi. Globalleşen dünyada dış tesirlerden oldukça az etkilenen ama etkisini uluslararası platformda da sunabilen bir yapı haline geldi" dedi.

"AYDIN SADECE ZEYTİNİ İLE ANILMAMALI" 

Aydın'ın yalnızca zeytiniyle anılmaması gerektiğini vurgulayan Bakan Yıldız, "Aydın, sadece zeytiniyle, tabii güzellikleri ile tarım turizm alanları ile değil, aynı zamanda insan kaynakları ile beraber çok ciddi dikkat çekiyor. Milletvekili arkadaşlarımın gerek Aydın, gerek Türkiye için Ankara'da koydukları katkıyı tebrik ediyorum. Hepsi çok çalışkan insanlar. Aydın aynı zamanda masmavi denizi ile beraber, verimli ve sulak arazileri, turizm potansiyeli, yenilenebilir enerji kaynakları dediğimiz rüzgarı, jeotermali, güneşi ile beraber önemli bir şehrimizdir. Bize göre ürettiği tükettiğinden daha fazla olan şehrimizdir" diye konuştu.

Konuşmasının büyük bölümünde Aydın'ın sıkıntılarına değinen Bakan Taner Yıldız, "Aydınla alakalı hemen hemen tüm konuşmacılarımız havaalanındaki bir doğalgaz santralinden bahsettiler. Mademki bu kadar hassasiyet oluştu. Bizim buna kayıtsız kalmamız söz konusu olamaz. Yetkili arkadaşımı çağırıp bu akşam da dahil olmak üzere ilgili yerler ile görüşmesini söyledim. Ya taşınır, ya da uygun bir yere alınır, ama uçuş okulu gibi son derece Türkiye'nin pilot ihtiyacının karşılanabileceği, bir kısım sportif aktivitelerin yapılabileceği böyle bir zemini madem ki bir hayırseverimiz bağışlamış ona uygun bir yapının da burada mutlaka sağlanabiliyor olması lazım" dedi.

TÜRKİYE VESAYET YÖNETİMLERİNDEN KURTULUYOR

Türkiye'nin 2011 yılında kaydettiği büyümeden örnek veren Yıldız şöyle konuştu: "Biz ülkemizin güzel insanın basiretine, sağ duyusuna güveniyoruz. Bundan çekinmemek lazım ve her zaman olduğu gibi vatandaşımızın sağduyusuna güvenmemiz lazım. Anayasa değişiminden tutun, ki aslında her değişim statikonun riskinden daha az risklidir. Bizlerin değişime olan direncini iyi yönde mutlaka değiştirebiliyor olmamız lazım. En fazla doğrudan yatırımın girdiği bir ortamdayız. İki üç hafta kadar önce Çin'deydik. Onlarla bazı büyüklükleri karşılaştırdık. Bizim 2011 yılında uluslararası doğrudan yatırım girişi bir önceki yıla göre yüzde 74 civarında artarak 9 milyar dolardan 15.7 milyar dolarlara çıktı. Sağlam paralar, global krizin olduğu bu ortamda da yine sağlam zeminleri ararlar ve buldukları zamanda oraya gelirler. Türkiye'nin hukuku daha da sağlamlaşıyor, zemini daha da sağlamlaşıyor. Türkiye, vesayet yönetimlerinden kurtuluyor. Türkiye daha iyi yatırım ortamlarını hak ediyor. 2011 yılı içerisinde doğrudan yapılan yatırımların en önemli oranların alanını eneri alanında yapılan yatırımlar sağladı."



CU (KÖ/RT)