Büyükelçi Nahari Agustini ve Batı Java Eyaleti delegasyon heyeti, çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri’ye geldi. Valiliği ziyaret eden Büyükelçi Agustini, burada yaptığ ıkonuşmada, "Ülkimizi sizlere tanıtmak için Cumhurbaşkanı Sayın Gül’ün memleketindeyiz. Bizde bir atasözü var, 'Birbirimizi tanımazsak, birbirimizi sevemeyiz' diye. Onun için Kayseri'yi ve Kayserilileri tanımak, ülkemizi, özellikle Batı Java’yı tanıtmak için buradayız. Dost ve kardeş ülkeyle, Kayseri kentiyle külterel ve ticari ilişkilerimizi her alanda sürdürmek istiyoruz. Kayseri’de Germirli İmam Hatip Okulu'nda 41 öğrencimiz okuyor. Kayserili yetkililerin ve halkının onlara gösterdiği ev sahipliğine de bu vesileyle teşekkür ederiz" dedi.

Ziyaretin anısına Vali Şerif Yılmaz, Büyükelçi Nahari Agustini'ye kök boyalı kilim armağan ederken, konuk elçi de Yılmaz'a iki şilt verdi.

Konuk heyet, Endonezya’daki yatırım fırsatları ve ikili ticaretin geliştirilmesiyle ilgili Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yarın toplantı düzenleyecek.



OE(OE/CK)