Türkiye'nin en temiz kenti yarışmasında nüfusu 10 bin ve 50 bin arasında olan belediyelerde birinciliği Didim, ikinciliği Eğirdir, üçüncülüğü ise Çiftlikköy elde etti. Didim, Atık Yönetimi, Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi, Ambalaj Atıkları Kaynakta Ayrı Toplama Çalışmaları, Atıksu Arıtma Tesisi, Derin Deniz Deşarjı, Yağmur Suyu Hattı ve Gürültü Yönetimi gibi konuların ele alındığı değerlendirme de nüfusu 10 bin ile 50 bin arasındaki ilçelerin bulunduğu 3. kategoride bu ödüle layık görüldü.

Didim Belediye Başkanı CHP’li Mümin kamacı, ödülünü almak üzere İstanbul’a gitti.

BADEMLER’DE SEVİNÇ

Tiyatro salonu ve ekibine sahip olduğu için 'Tiyatro köyü' olarak da tanınan Urla Bademler Köyü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tüm Türkiye’de köyler arasında düzenlediği en temiz köy yarışmasında Türkiye 1'incisi oldu.

İzmir’de yapılan elemeler arasında Bergama’nın Aşağıkırıklar köyü ikinci, Kınık’ın Cumalı köyü üçüncü oldu. Bademler Köyü’nden İl Genel Meçlisi’ne seçilen Seyfettin Şen, "Kültürü ve yaşam felsefesinin bir ürünü olan temiz yürekli insanlarımızın temiz sokakları ve köyüne verilen bu ödül bizleri ayrı bir onurlandırdı. Katkıda bulunan İl Genel Meclisine, Büyükşehir Belediyesi’ne, Narlıdere, Urla, Seferihisar, Güzelbahçe belediye başkanlarımıza kendi köyleriymiş gibi hizmet ve katkı sundukları için teşekkür ediyorum. Bademler Köyü Urla’nın, İzmir’in Türkiye’nin gururu olmaya devam ediyor" diye konuştu.



BY(İÖ/SS)