Bayındır Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin açılış törenine Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ve davetliler katıldı. Törende konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım sözlerine, "Bayındır etrafa tebessümler dağıtmaya devam et seni baş üstünde taşıyacak biri bulunur elbet..." sözleriyle başladıktan sonra Bayındır'da, Osmanlı Dönemi'nde başlayan çiçekçiliğin bugüne kadar geldiğini ve Türkiye'nin çiçek ihtiyacının yarısını karşılayacak duruma geldiğini söyledi.

Çiçekçiliğin Bayındır'da artık bir marka haline gelmeye başladığını belirten Bakın Yıldırım, daha birkaç yıl öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi büyük miktarlarda çiçek almak isteyenlerin çiçekleri toparlayacak üretici bulamadıklarını, ancak Bayındır'da bugün 100 milyon çiçek üretimi karşılığında 60 milyon TL gelir elde ettiğini kaydetti. Bakan Yıldırım, "Bugün 600 işletme 3 bin hektarda çiçekçilik yapılıyor 3 bin 500 kişiye doğrudan iş, 10 bin kişiye de aş ve ekmek sağlıyor" diye konuştu.

Bayındır'a yönelik hizmetleri anlatan Bakan Yıldırım, ilçede tarım ve çiçekçiliğin yanı sıra tarihi varlıkların da gün ışığına çıkartılması için çalışmalar yapıldığını dile getirdi. Bakan Yıldırım, İzmir- Ödemiş demiryolu hattının tamamen yenilendiğini, İzmir- Bayındır- Ödemiş karayolunun duble yol olarak yapımına devam edildiğini, adalet sarayının temelinin atılacağını, Ergenli ve Uladı barajlarının projelerinin sürdüğünü söyledi.

Bakan Binali Yıldırım, Bayındırlıların bir çiçek organize sanayi bölgesi kurulması isteğinin bulunduğunu da hatırlattı. Bakan Yıldırım, "İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte planlara işlemek suretiyle bu organize sanayi bölgesinin bir an önce kurulması için süreçleri hızlandırmak için takip edeceğim. İzmir'in EXPO 2020 çalışmaları var. Bu proje sadece İzmir'in değil, tüm Ege Bölgesi'nin kurtuluş projesidir. Onun için bütün gücümüzle bütün sivil toplum örgütleriyle birlikte bu proje için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, Bayındır'ı uyuyan bir güzel olmaktan çıkartarak güzel elbiseler giyinmiş hale getirdiklerini, İzmir ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri başta olmak üzere yıllık 20 milyon kapasiteli sözleşmeli üretim yaptıklarını söyledi.

Çevrenin yükselen değer olduğunu, çevrenin de çiçeksiz olamayacağını dile getiren İzmir Valisi M. Cahit Kıraç ise Bayındır'da 3 bin 500'ün üzerindeki çiftçi ailesinin kendi ürettiği ile geçindiğini ve 600 olan ürün çeşidinin yakında daha da artacağını ifade etti.

Vali Kıraç, İzmir'deki fuar ve festivallere önem verdiklerini belirtti. Vali Kıraç, "Dünyanın fuarlarının olimpiyatı olan EXPO' hazırız. Adaylık sürecinde bu festivallerin basamak taşı olduğunu düşünoyoruz. EXPO 2020 adaylığımızı kazanırsak 20-40 milyon ziyaretçi gelecek ve 20- 40 milyar dolarlık altyapı yatırımı gelecekti. Sayın Bakanın İzmir'e gelmesini EXPO'yu almış sayıyorum çünkü başlayan projelerin rakamlarını alt alta koyduğumuzda bu rakamı şimdiden geçmiş oluyoruz" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise ülkenin kalkınmasının tarım ve hayvancılığının gelişmesiyle olacağının bilincinde olduklarını bu nedenle Türkiye'nin ilk Tarım ve Hayvancılık Dairesi'ni kuran belediyesi olduklarını söyledi. Aydoğan, "Başlattığımız sözleşmeli üretim bizim arkamızdan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyeler tarafından benimsendi. Böylelikle köylünün para kazanmasını sağladık. Köylüye verdiğimiz desteğin yanı sıra ürünlerin kümelenmesini de sağladık. Çiftçiye olan desteğimiz sürecek. Bizim tarafımızdan başlatılan öğrencilere süt kampanyasının hükümet tarafından tüm ülke çapına yayılması bizi sevindirdi" dedi.

Festivalin kurdelesinin kesilmesinin ardından Bakan Yıldırım, eşi ve yanındakilerle birlikte festival alanındaki üreticileri gezdi. Bakan Yıldırım bir standtaki çiçeklerden birini alıp eşi Semiha Yıldırım'a hediye etti. Başka bir standta basın mensuplarının fotoğraf çekmesinin ardından standtta görevli kadının "Fotoğraf çektirmek 1 TL, o kadar çalışıyoruz, koşturuyoruz para kazanmayacak mıyız" esprisine gülen Bakan Yıldırım, yanındakilerden aldığı 1 TL'yi görevli kadına verdi. Bakan Yıldırım, gezisinin ardından Hacı Sinan Camii'nde namaz kıldı.