Yaz sıcaklarının kendini iyice hissettirdiği bugünler vatandaşların serinlemek için aradıkları çarelerin en başında klimaların geldiğini söyleyen MMO Kayseri Şube Başkanı Hakan Özcan, bu konuda vatandaşa şu gönerilerde bulundu:

''Öncelikle klima alırken, kalitesini kanıtlanmış ürünleri tercih etmeniz öncü ilkeniz olmalıdır. Klimanızı uzun yıllar kullanabilme amacı ile satan firmanın tüketici memnuniyetini ilke edinmiş, tüketicisini bilgilendiren, keşif ve montaj hizmetini sorunsuz gerçekleştirebilen, servis ağı güçlü, kaliteden taviz vermeyen bir firma olmasına dikkat edilmelidir. Diğer bir husus klima seçiminde enerji tasarrufudur.

Vatandaşlarımızın en çok kararsızlığa kapıldığı durum ise klima markasıdır. Şunu unutmayalım ki en iyi klima bütçenize en uygun olanıdır. Günümüzde klima üreticileri tarafından kullanılan teknolojiler temelde aynıdır. Çoğu zaman cihazların fiyatını yakından etkileyen ölçüt, klimada bulunan ek özelliklerdir. Satın almadan önce cihazınızda olmasını arzu ettiğiniz özellikleri gözden geçirin.''

Özcan, bakımı yapılmayan, iyi temizlenmeyen klimalar bakteri ürettiğini ve bu tür bakteriler hastalık tehlikesi oluşturduğuna dikkat çekerek, filtrelerin ise 15 günde bir kullanıcılar tarafından yıkamasını önerdi.



OE(OE/AAA)