Kaymaklı Düğün Salonu'nda düzenlenen '7'nci Geleneksel Kaymaklı Kültür ve Kaymak Festivali' başladı. Belediye Başkanı Halit Elma, son terör olayları nedeniyle festivalin sadece kaymak yarışmasının yapıldığını, eğlence bölümünde yer alan Uğur Işılak konserinin iptal edildiğini belirtti. Elma, geçen yıl Kaymaklı Beldesi'nde yıllardan bu yana yöre kadınları tarafından büyük bir özveri ve özen içerisinde yapılan kaymağın tanıtımı amacıyla düzenlenen kaymak festivalinin de patent hakkının alındığını hatırlattı. Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş da, terör olayları nedeniyle bu yıl kaymak festivalinin istenen düzeyde etkin olarak sağlanamağını ülke olarak terörü bir kez daha lanetlediklerini ifade etti.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcısı Ethem Acar, İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz ve Kaymaklı Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Hacer Yıldırım’dan oluşan seçici kurul, 'Düz kaymak' dalında Hatice Akın’ın kaymağını birinci olarak belirledi. Aynı kategoride Bahtiyar Çelik ikinciliği ve Fatma Sezgin’de üçüncülüğü elde etti.

'Süslü kaymak' dalında da Yasemin Erdener birinciliğe layık görülürken, Ayşe Karaketir ikinci ve Hatice Kutay’da üçüncü olarak belirlendi. Yarışmada dereceye girenlere çeyrek cumhuriyet altınını Vali Abdurrahman Savaş ile törene katılan gazeteciler de yarışmacılara plaket verdi. Vali Abdurrahman Savaş da plaket veren gazetecilerin fotoğraf makinesini alarak onların fotoğrafını çekti. 

Etkinlikte daha sonra 3 İngiliz ve 1‘de İskoçyalı'dan oluşan, 'Ölüdeniz Yarenleri ve Grup Çökertme'nin 10'uncu Yıl Marşı’nı söylemesi salondakiler tarafından alkışlandı.



AK(OE/İD)