Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu tarafından Cam Pramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde, 'Irk ve Renk Kuşları Yarışması' düzenlendi. Yarışmaya 50 ilden 65 kulübe kayıtlı kanarya sahipleri katıldı. Jüri tarafından bölgesel ırk, renk ve şekil özellikleri değerlendirilen yaklaşık 1200 kanarya arasından 40 kategoride birinciler seçildi. İtalyan bir hakemin de görev aldığı yarışmada, kategorilerinde ilk 3 sırayı alan kanaryalar sahiplerine madalya kazandırdı.

Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu üyesi ve Antalya Kanarya Sevenler ve Yetiştirenler Derneği Başkanı Hilmi Süer, yarışmada dereceye giren kanaryaların Türkiye'yi yurt dışında temsil etme hakkı elde edeceğini söyledi.

Yarışmada dereceye giren kanaryaların Ocak ayında yapılması planlanan Türkiye Şampiyonası'na katılacağını anlatan Süer, "Amacımız dünya şampiyonu kanarya yetiştirmek. Şampiyonalarda bayrağımızı dalgalandırmak" dedi.

Antalya Kanarya Sevenler ve Yetiştirenler Derneği olarak dünya şampiyonalarında 30'a yakın derece elde ettiklerini anlatan Süer, kanarya yetiştiriciliğinin parasal bir karşılığı olmadığını ve kişilerin hobi olarak kanarya yetiştirdiğini dile getirdi.

Yarışmaya vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Merkezi ziyaret eden vatandaşlar, birinci seçilen kanaryaları inceleyip, cep telefonuyla görüntü çekti.