Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait 3000 kişilik Buz Hokeyi Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya Hacattepe, Bilkent, Gazi, İstanbul, Ankara, ODTÜ ve Atatürk olmak üzere 7 ünivresitenin kız ve erkek buz hokeyi takımları katıldı. Şampiyonanın açılış seremonisine Vali Yardımcısı Özgür Arslan, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samih Diyarbakır, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Asbaşkanı Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu ile Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sait Keleş katıldı. Protokol, açılışın hemen ardından buz hokeyi salonundan ayrıldı.

Şampiyonanın açılış maçında Bilkent- Hacettepe'yi 27- 3 mağlup etti. Bir tek izleyicinin bile bulunmadığı şampiyonayı salonda görev alan 10 polis memuru izledi. Sadece polislerin bulunduğu şampiyonaya katılan sporcular, bunun en güvenli maç olduğu esprisini yaptı. Seyircinin lmayışının oyunlarını büyük ölçüde etkilediğini söyleyen Bilkent Buz Hokeyi takımından Hilal, "Boş tribünlere oynamak çok kötü. Bunun tanıtım eksikliğinden kanaklandığını düşünüyorum. Seyinci olduğu zaman her sporcu daha iyi oynuyor. Böyle idare edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye genelinde hemen hemen aynı manzara ile karşılaştıklarını belirten Üniversite Sporları Federasyonu Asbaşkanı Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, buna çok üzüldüklerini söyledi. Medyaya büyük grevler düştüğünü belirten Prof. Dr. Sungurluoğlu, şöyle konuştu:

"Üniversite sporlarına ülkemizde maalesef ilgi az. Hal böyle olunca üniversite öğrencilerine spor yaptırmak da zorlaşıyor. Çünkü biliyorsunuz atalarımızın bir sözü var 'Marifet iltifata tabidir' diye. Bu çocukların dersinden, okulundan zaman ayırıp spor yapması için biraz teşvike ihtiyacı var. Onun için bizim Türk basınından beklentimiz üniversite sporlarına biraz daha ilgi göstermesi. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu olarak Türkiye'nin her yerinde müsabakalar yapıyoruz. Bugün 170'i aşan üniverstilerimiz bütün spor branşlarında faaliyet gösteriyor. Maalesef Türkiye'de üniversite sporlarına ilgi zayıf. Bu manzaraya üzülüyoruz. Bir doktor olarak fiziksel akitvite olmadan, sağlık olmayacağını biliyorum. Bu yüzden de 2 milyona yakın üniversite gençliğimizi Türkiye'de spora yönlendirmeye çalışıyoruz. Bu sayede zararlı kötü alışkanlıklardan kurtamaya çalışıyoruz. Üniversite gençliğini ne kadar aktiviteye, harete e spora yönlendirisek o kadar başarılı olacaklarına inanıyoruz."