BAGEV'in Antalya'daki işsizler ile eleman arayan firmaları buluşturmak, kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması için taleplere göre mesleki eğitimleri içeren BAGEV İstihdam ve Eğitimi Geliştirme İşbirliği projesi kapsamında, Antalya Muhtarlar Derneği'yle de protokol imzalandı. Antalya Ticaret Borsası'ndaki (ATB) işbirliği protokolüne BAGEV ve ATB Başkanı Ali Çandır, Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp ve yönetim kurulu üyesi muhtarlar katıldı.

BU MUHTARDA İŞ VAR

'Bu Muhtarda İş Var' sloganı ile tüm mahallelerdeki muhtarlıklar, kahvehaneler vb alanlara afişler asılarak, işsizlere çağrıda bulunulacak. İş arayanlar muhtarlara başvuracak ve www.bagevkariyer.com veri tabanına kayıtları yapılacak. İş arayanlar ile eleman arayanların buluşma noktası olan bu site aracılığıyla işsizlerin iş sahibi yapılması hedefleniyor. Ayrıca eleman arayan firmaların istedikleri niteliklere göre de eğitim programları düzenlenecek.

EN ÇOK İŞSİZİ BULAN MUHTARA ÖDÜL

Muhtarların mahallelerindeki bilirkişi, ehil adamlar olduğunu belirten Ali Çandır, herkesin olduğu gibi işsizlerin de muhtarların kapısını çaldığını belirterek, "Artık Antalya'daki muhtarlarımızda da iş var" dedi. Ali Çandır, işsizlerin kaydının yapıldığı veri tabanına üç ay içerisinde en çok işsiz kaydı yapan muhtara ise ödül olarak dizüstü bilgisayar vereceğini söyledi.

İŞ ARAYAN SAYISI 7 BİN

Ali Çandır, www.bagevkariyer.com veri tabanında kayıtlı iş arayan sayısının 7 bine ulaştığını söyledi. Bugüne kadar 76 kişinin iş sahibi yapıldığını belirten Çandır, şu an sitede büyük çoğunluğu Antalya'dan olmak üzere 117 iş ilanı bulunduğuna dikkat çekti.

KUTSAL BİR GÖREV

Bir muhtarın mahallesine hizmet getirdiği günün en huzurlu günü olduğunu belirten Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Alp ise işsizliğin çok ciddi bir sorun olduğunu aktardı. Nazif Alp, imzaladıkları işbirliğini, altın tepside sunulan fırsat olarak değerlendirdi. 3 veya 5, ne kadar çok işsizin işe yerleşmesini sağlarlarsa kutsal bir görevi yerine getirmiş olacaklarını belirten Alp, bilgisayar hediyesi olmasa bile muhtarların zaten mahallelerindeki işsizlere iş bulabilmek için yarışacaklarını kaydetti.