Antalya'da 60 ilköğretim okulundan ana sınıfı öğrencileri de dahil, bedensel, işitme ve zihinsel engelli çocukların da yer aldığı 4 bin kişilik müzik korosunun bugün yapılan son provası renkli görüntülere sahne oldu. Daha önce Antalya'daki hiçbir salona sığmadıkları için provalarını Fatih Spor Salonu'nun bahçesinde gerçekleştiren öğrenciler, onlarca öğretmen eşliğinde son provayı 23 Nisan törenlerinin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirdi. 2 bin öğrenci müzik grubunda flüt, melodika, keman, gitar, darbuka, klarnet, yan flüt, davul ve mandolin çalarken, 2 bin öğrenci de solist olarak görev yapıyor.

Antalya Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu'nun da izlediği provaya yoldan geçen vatandaşlar ve çocukların aileleri de eşlik etti. Görme ve bedensel engelli çocukların coşkusu izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Milli Eğitim Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Özer Bedir, dünyanın en büyük çocuk korosuna ülkemize gelecek 10 ülkenin öğrencilerinden oluşan yaklaşık 1000 kişinin de dahil olacağını hatırlatarak, "Burada tüm dünyaya 'Dünya Çocukları Kardeştir' mesajı vereceğiz. 23 Nisan günü resmi geçit töreninin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda halkımıza görsel bir müzik şöleni sunacağız. Türkiye'nin en büyük korosunda çocuklarımız 'Bir Dünya Yaratın Biz Çocuklara' şarkısı ile de dünyaya barış mesajı verecek" dedi.