Geçen hafta sözlenen Aysel Küçükkurt (21) ile Ali Altınay'ın (23) aileleri, birbirleriyle kaynaşmak için dün Nazilli'ye 10 kilometre mesafedeki Büyük Menderes Nehri kenarındaki Akçay Mevkisi'ne pikniğe gitti. Bir ara gelin adayı Aysel Küçükkurt, kardeşi Sevilay Küçükkurt (15) ile serinlemek için nehre girdi. Yüzme bilmeyen iki kardeş bir süre sonra suya batıp, çıkmaya başladı. İki kardeşten Aysel Küçükkurt, bağırarak yardım istedi. Emine Küçükkurt, gözü önünde boğulma tehlikesi geçiren kızlarını kurtarmak için yüzme bilmemesine rağmen hemen suya girdi. "Annem yüzme bilmiyor" diyerek, peşinden diğer kızı Aylin Küçükkurt'ta nehre girdi. Yardıma giden anne-kız da nehrin sularına kapıp, sürüklenmeye başladı. Bu sırada çevredeki bir piknikçi suya atlayıp, Aysel-Sevilay Küçükkurt kardeşleri kurtardı. Anne Emine ve kızı Aylin Küçükkurt ise gözden kayboldu.

Bunun üzerine dünürleri durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma, çevredeki piknikçilerin de yardımıyla nehirde arama çalışma başlattı. 2 saat sonra, nehre girdikleri yerin 400 metre uzağında Emine Küçükkurt'un cesedine ulaşıldı. Aynı yerdeki aramalarda Aylin Küçükkurt'a ise rastlanmadı. Bunun üzerine Muğla Emniyet Müdürlüğü'nde dalgıç istendi. Dalgıçların, yaptığı aramada ise 20 saat sonra olay yerine 600 metre mesafede kızın da cesedine ulaşıldı. Aysel Küçükkurt ile Sevilay Küçükkurt kendilerini kurtarmak için suda boğulan anne ve kardeşinin ölüm haberi üzerine sinir krizine girdi.

ACI HABERİ ALAN BABA YIKILDI

İşlerinin yoğun olması nedeniyle pikniğe katılamadığı öğrenilen inşaat ustası Ali Küçükkurt'a (44), eşi ve kızının suda boğularak öldüğü haberini jandarmalar verildi. Acı haberi alan Küçükkurt, gözyaşlarına boğuldu. Anne-kızın cesetleri, savcı ve jandarmanın olay yerindeki incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Anne Emine Küçükkurt'un otopsinin ardından yakınları tarafından alınan cenazesi bugün Nazilli Yeşilmahalle Camisi'nde ikindi vakti kılınan namazın ardınrdan Eğriboyun Mezarlığı'nda toprağa verildi. Otopsisi devam eden kızı Aylin Küçükkurt'un da cenazesinin daha sonra annesinin yanında toprağa verileceği öğrenildi.

SULAR BİRDEN BİRE YÜKSELDİ İDDİASI

Görgü tanıkları, DSİ'ye ait regülatörün bulunduğu nehirde suyun aniden yükseldiğini, anne-kızın bu nedenle suya kapıldığını ileri sürdü. Aydın DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri, iddiaları kabul etmeyip, regülatörün kapaklarının açılmasının söz konusu olmadığı söyledi.

MG(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)