Beraberinde eşi Tuğba Belözoğlu olduğu halde THY’ye ait bir uçakla İstanbul’dan Madrid’e giden Emre Belözoğlu Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, ”Fenerbahçeli taraftarlar beni daima Fenerbahçeli olarak hatırlasınlar“ diyerek şöyle konuştu:

“Çok mutluyum. Elimden geldiğince iki yıl boyunca başarılı olacağıma inanıyorum. Fenerbahçe’yi ve ülke futbolunu temsil etmeye gidiyorum. Şimdi imza töreni için gidiyorum. Çok güzel anılarım olacağına inanıyorum.”

Emre Belözoğlu açıklama yaptığı sırada çocuklarını yurt dışına uğurlama için Atatürk Havalimanı’na gelen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın kardeşi Acar Yıldırım’ı görünce onun yanına gitti ve kısa bir görüşme yaparak vedalaştı.

Daha sonra sözlerine devam eden Emre Belözoğlu Fenerbahçe camiasına kırgın mısın? Şeklindeki bir soruyu şöyle cevapladı:

“Hayır. Ben, 4 yıl boyunca elimden geldiğince Fenerbahçe ye hizmet ettim. Bu gün bana gösterilen sevgi ve teveccüh bunun ispatıdır. Bu gidişim futbolun içinde olağan şeyler. Kendimin ve ailemin mutlu olacağını düşünüyorum. Fenerbahçe taraftarının bana dört yıldır verdiği desteği unutamam. Onlara çok teşekkür ediyorum. Beni daima bir Fenerbahçeli olarak hatırlasınlar. Dönüşte geleceğimiz yer yine burası. Bu işler nasip. Benim ait olduğum yer Fenerbahçe’dir.”

Arda ile görüşüp görüşmediği konusunda ise Emre, “Arda ile her zaman görüşüyorum. Bana orada çok güzel bir ortam olduğunu söyledi. Birkaç gün içinde orada olacak buluşacağız. Onun orada olması benim için büyük şans. O benim kardeşi gibidir“ dedi.

Eşi Tuğba Belözoğlu ile pasaport kontrolüne giden Emre burada eski Fenerbahçe yöneticileri Nihat Özdemir ve Mahmut Uslu ile karşılaştı. Emre onlara da veda ederek uçağına gitti.

FK(BB)