İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 72 ilde 1009 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Ankara Vilayetler Evi'nde düzenlenen "Göç Politikaları Kurulu İkinci Toplantısı"nda konuşan Soylu, "Bu sabah 81 ilde operasyon gerçekleştirilmiştir. Halen devam etmektedir. Şu ana kadar 72 ilde 1009 mahrem imam gözaltına alınmıştır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından önemli bir adımdır" dedi.

Soylu bu operasyonu, "emniyetimizi dışarıdan yönetmeye çalışan, adına mahrem imamlar dediğimiz, neredeyse alternatif bir emniyet yapılanması ortaya koymaya çalışan, kendi gündemini, taleplerini ve iddialarını dile getirmeye çalışan bir yapıyı hem açığa çıkartmanın hem de çökertme çalışmasının en önemli adımı" olarak tanımladı.

Anadolu Ajansı, eş zamanlı operasyonlara 8 bin 500 polisin katıldığını bildirdi.

Adana'da da kamu görevlilerine gözaltılar

Öte yandan Anadolu Ajansı (AA), Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen benzer bir soruşturma çerçevesinde, aralarında daha önce meslekten ihraç edilen ve cemaatin şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddia edilen 35 kamu görevlisi hakkında gözaltı kararı verildiğini bildirdi.

AA, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince çok sayıda adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, meslekten ihraç edilen çok sayıda öğretmen ve adliye personelinin de bulunduğu 30 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Şüphelilerin, Adana Devlet Hastanesi Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldükleri belirtildi.(BBC-Türkçe)