Kaza saat 10.30 sıralarında Şile Yolu Şile istikametinde meydan geldi .Üsküdar’dan Ümraniye istikametine ilerleyen Cumhur Devrim yönetimindeki 34 FY 189 plakalı araç seyir halindeyken yoldaki taş nedeniyle lastiği parçalandı. Sürücü ve yanındaki arkadaşı Ömer Faruk Hacıosmanoğlu aracı emniyet şeridine çektikten sonra araçtan inerek lastiği değiştirmek istedi. Bu sırada tesadüfen olay yerinden geçmekte olan trafik ekibi de sürücüye yardım etmek için emniyet şeridinde durdu.


TRAFİK POLİSİNE ÇARPTI


Araçtan inen polis memuru Erdal Takmaz sürücünün yanına gelerek yardım etti. Bu sırada 34 SOY 78 plakalı Audi plakalı araç, emniyet şeridine girerek polis memuruna çarptı. Aşırı hızlı olduğu öne sürülen sürücü durmadan yoluna devam etti. Çarpmanın etkisiyle yere savrulan polis memuru için olay yerine ambulans ekipleri sevkedildi. Yaralı polis memuruna ilk müdaheleyi olay yerine gelen mesai arkadaşları yaptı. Kısa süre sonra gelen sağlık ekipleri de yaralı polis memurunu ambulansla Ümraniye Eğtim ve Araştırma hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınana polis memurunun ayağının kırıldığı hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.


OLAY YERİNDEN KAÇTI


Polis ekipleri telsizden de anons ederek kaçan aracı yakalamak için çalışma başlattı. Kaza yapan sürücü Cumhur Devrim lastiklerinin patladığını söyleyerek “Emniyet şeridindeydik, hızlı bir araba geldi. Benim de sırtımı sıyırdı geçti, polis memuruna çarptı" dedi. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.