Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Kamil Köse, Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Kamuran Karaca ve Eğitim-İş Adana İl Temsilcisi İsa Kayadan, Adana'da 230 üyesi olduğu ileri sürülen Tüm Çalışan Emniyet Hizmetleri Sınıfı ve Emniyet Teşkilatlarında Çalışan Diğer Tüm Hizmet Sınıflarına Dahil Personel Sendikası'nın (Emniyet-Sen) üyelerine sendikal faaliyetlerde bulunmamaları için amirleri tarafından baskı uygulandığını ileri sürdü.

'BOŞ DEPOLARI BEKLİYORLAR'

Merkez Seyhan İlçesi'ndeki Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilciliği'nde düzenlenen toplantıda konuşan Kamil Köse, "Emniyet-Sen'in Adana İl Temsilcisi Ali Fuat Sezer, İl Temsilciliği'nde yönetim kurulu üyeleri olan Mustafa Ceylan, Salim Çetin, Ahmet Erdal Şahin, Şahin Çatalbaş ve Osman Kadir Avlar, sendikadan ayrılmaları için çeşitli baskılara maruz kalıyorlar" dedi.

Emniyet-Sen üyelerinden bazılarınan görev yaptıkları emniyet birimlerinden Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü bünyesine kaydırıldığını ileri süren Kamil Köse şöyle konuştu:

"Bu arkadaşlarımız şimdi İl Emniyet Müdürlüğü'nün isteği ve Adana Valiliği'nin 'oluruyla' Adana'nın Yüreğir İlçesi'ndeki Havutlu Mahallesi'nde bulunan İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait boş depoları korumak için geçici görevle görevlendirilmişlerdir. Arkadaşlarımız boş depoları bekliyor. Polisin örgütlenme hakkını engellemek isteyenleri kınıyoruz." diye

Toplantıya katılan Emniyet-Sen Adana İl Temsilcisi Ali Fuat Sezer ise herhangi bir açıklama yapmadı.



YB(BY/COŞ)