Olay, saat 18.30 sıralarında meydana geldi. Makam aracı ile Keşan-Malkara karayolu üzerinde denetime çıkan Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, Yenimuhacir TOKİ Konutları’nın önünde bulunan kavşakta, camları siyah filmle kaplanmış bir minibüsten şüphelenerek takip etmeye başladı. 34 VV 2475 plakalı minibüsün sürücüsü 23 yaşındaki R.Ş., takip edildiğini anlayınca kaçmaya çalıştı. Keşan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ile Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Yıldız’ın telsiz talimatıyla dört yol kavşağında yolu trafiğe kesip uygulama başlattı. 

Polisin yola barikat kurduğu gören şoför R.Ş., minibüsü terk ederek yaya olarak kaçmaya çalışırken yakalandı.

Minibüste yapılan aramada ise Suriye, Filistin ve Burma uyruklu 16’sı erkek, 7’si kadın ve 2’si çocuk olmak üzere 25 kaçak yakalandı. Sürücü R.Ş. ve 25 kaçak, ifadeleri alınmak üzere Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Araçtan indirilenler arasında bulunan 2 kız çocuğu ise annelerine sarılarak, olan bitenleri yaşlı gözlerle anlamaya çalıştı.

Altı yolcu kapasiteli minibüse 25 kişinin sığdırılması ise şaşkınlık yarattı. Araçtan, kaçakların eşyaları ile çok sayıda su şişesi çıktı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

ÜY(LK/SSA)