Torbalı’da yaşayan Ramazan Durdu, ilçeye 16 kilometre uzaklıktaki Düverlik Köyü’ndeki bahçesinde çalışırken telefonu çaldı. Telefondaki kişi kendini polis olarak tanıtıp iddiaya göre, Durdu’ya "A.V.’yi tanıyor musunuz? Kimlik bilgilerinizi ele geçirip terör olaylarına karışmış ve yüklü miktarda dolandırıcılık yapmış. Ayrıca SİM kartınız kopyalanmış, Adana Ceyhan Cumhuriyet Başsavcısı’nın eşine küfürler edilmiş. Bu kişilerin yakalanması için telefonunuzu kapatmadan size vereceğim hesaba, bankadaki bütün paranızı göndermeniz gerekir. Paraları seri numaralarını alıp size geri göndereceğiz" dedi. Bunun üzerine Durdu, telefon görüşmesini sonlandırmadan motosikletiyle Torbalı’ya dönüp, bir banka şubesindeki hesabındaki 11 bin TL parayı çekti. Durdu, daha sonra parayı telefondaki kişinin vereceği hesaba yatırmak için Hükümet Konağı yakınındaki PTT Bank Torbalı Şubesi’ne gitti.

DOLANDIRILMAKTAN KURTARDI

Bu sırada Torbalı İlçe Emniyet Müdürü Ergün Gediz’i Kaymakamlıktaki bir toplantıya getiren makam şoförü Hasan Hüseyin Özer, Ramazan Durdu’nun davranışlarından şüphelenip bir süre izledikten sonra dolandırılmaya çalışıldığını fark etti. Özer, hemen Durdu’nun yanına gidip elindeki telefonu aldı. Daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Durdu’nun telefonu burada bir kez daha çaldı. Telefonu bu defa polisler açtı, ancak telefondaki dolandırıcı kendisinin ısrarla polis olduğunu söylemeye devam etti.

Yıllarca biriktirdiği 11 bin lirayı dolandırıcılara kaptırmaktan son anda kurtulan Ramazan Durdu, bir süre olayın şokunu üzerinden atamadı. Durdu, "Beni arayan şahıslar telefonumu kapatmamamı söyledi. Ayrıca polise gittiğim taktirde yardım ve yataklıktan tutuklanacağımı belirtti. Konuşmalar sırasında sürekli olarak telsiz sesleri geliyordu. 1.5 saati aşkın bir süre boyunca benimle sürekli konuştu. Polis memuru arkadaşlardan Allah razı olsun. Eğer onlar olmasaydı, belki de paramı kaptırmıştım" dedi. Polis, Durdu’yu dolandırmak isteyen kişinin yakalanması için çalışma başlattı.



GY(AÖ/BT)