Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan, 22 Şubat'ta 06 KYM 33 plakalı otomobiline benzin aldığı akaryakıt istasyonunda görevlileri tabancayla tehdit edip havaya ateş eden Celal Gökçe'yi ikna etmeye çalıştığı sırada çıkan arbedede koltuk altından vurularak şehit olmuştu. Emniyet müdürünü şehit eden Gökçe, polisler tarafından yakalanmış, çıkarıldığı mahkemece de tutuklanmıştı.

Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmada sanık Celal Gökçe ve avukatı hazır bulundu. Duruşmada sanık Gökçe'nin Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden gelen ve cezai ehliyetinin tam olduğuna dair rapor okundu.

Uğur Gökcan'ın avukatı Aziz Çetin, “Olay sırasında, onu korumaya çalışan, zarar görmemesi için çaba gösteren müvekkilimi, acımadan öldürmüştür. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi.

Mahkeme savcısı Faruk Kurt ise 4 sayfadan oluşan mütalaasını verdi. Savcı Kurt, sanık Celal Gökçe'nin Kütahya'dan 1 yıl önce Antalya'ya gelip yerleştiğini ve Türkmenistan vatandaşı Zöhre Annaberdiyeva ile internetten tanışıp ona 2 bin dolar gönderdiğini bildirdi.

Bu parayı geriye alamayan Celal Gökçe'nin 155 Polis İmdat telefonunu aradığını belirten Savcı Kurt, mütalaasında şu görüşlere yer verdi:

"Akaryakıt istasyonuna sabah gelen sanığın, market kasiyeri Erçin Öney'den sigara alıp çıktığı ve ücretini sonra vereceğini söylemesi üzerine market kasiyeri Öney'in bunu itiraz etmeksizin kabul ettiği, öğleden sonra tekrar gelen sanığın elinde silah ile pompacıları tehdit ettiği, olay yerine gelen polis ekiplerine küfür ederek tabanca ile tehdit ettiği belirlenmiştir. Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan olay yerine geldiğinde eşyalarını aracın üzerine bırakarak sanığa sakin olmasını söyleyerek yanına gitmiş, uyarı ateşi açılmasına rağmen sanık tabancasını bırakıp teslim olmamıştır. Müdür Gökcan ateş etmemeleri konusunda yarım dönerek görevlileri işaret ettiği sırada sanık müdür Gökcan'ı rehin almaya çalışmış, emniyet müdürünün de ondan kurtulmaya çalışması sırasında koltuk altına 1 el ateş etmek suretiyle etkisiz hale getirdiği belirlenmiştir."

Aldığı epilepsi ilaçlarının Celal Gökçe'nin hareketlerini kontrol etmesinde herhangi bir etkisi olmadığına değinen Savcı Kurt, sanığa 'kasten adam öldürmek', 'nitelikli yağma' ve 'görevi yaptırmamak için direnme' suçlamarıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ve ayrıca toplam 10 ile 21 yıl arasında hapis cezası verilmesini talep etti. Sanık Celal Gökçe ve avukatı, savunma yapmak için mahkemeden süre istedi. Mahkeme, 19 Aralık tarihine ertelendi.