Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü, iletişim araçlarını kullanarak dolandırıcılık konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi. Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Kemal Şahin, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, kaymakamlar, muhtarlar, daire müdürleri ve sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.

Kitle iletişim araçlarını kullanarak yapılan dolandırıcılıklar konusunda katılımcılara sinevizyon gösterileri eşliğinde bilgi veren Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, hiçbir polisin, jandarmanın veya savcının, vatandaştan hizmet için kontör veya para istemeyeceğini söyledi. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte dolandırıcılık çeşitlerinin arttığını belirten Yılmaz, şunları söyledi:

"Kötü niyetli kişiler kendilerini, polis, jandarma, hakim veya savcı, kamu görevlisi olarak tanıtıp, insanları dolandırmaya çalışmaktadır. Dolandırıcılar, aradıkları şahıslara 'sizin telefonunuzdan emniyet müdürünün, hakimin, savcının veya valinin eşine taciz telefonu edilmiş. Sizi kurtarmak için kontör göndermeniz gerekiyor' diyor. Ya da 'sizin hesabınızdan terör örgütüne yüklüce para aktarılmış. Biz bunun takibini yapacağız, para göndermeniz gerekiyor' diyerek para talep etmektedirler."

Bu tür telefon konuşmalarına itibar edilmemesini isteyen Yılmaz, "Bu tür telefonlar geldiğinde vatandaşımız en yakın karakola giderek şikayette bulunmalı, eğer gidemiyorsa 155 polis imdat telefonuna bilgi vermelerini istiyoruz. Emniyet ve jandarma bu konuda gerekeni yapacaktır" dedi.

Bir başka dolandırıcılık yöntemi olarak da kimliği belirsiz kişi veya şebekelerce 'Hediye kazandınız', 'kol saati kazandınız", 'Faturanızdan indirim kazandınız', 'Altın hediye kazandınız' mesajlar gönderildiğini, buna inanan kişilerin de kandırıldığına değinen Emniyet Müdürü Yılmaz, 'Bu tür telefonlar daire müdürlerimize geldiği gibi emniyette görevli personelimize, şube müdürümüze dahi gelmektedir. Bu sebeple vatandaşımız gelen telefonlara kesinlikle inanmamalı" uyarısında bulundu.

Emniyet Müdürü Yılmaz, son günlerde emniyetin kontör dolandırıcılığı konusunda birçok operasyon düzenlediğini ve çok sayıda dolandırıcın yakalanıp şebekelerin çökertildiğini belirtti.