Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü ile Türk Kızılay Erzurum Bölge Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen kan bağışı kampanyasında Emniyet Müdürlüğü birifing salonunda kan veren Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, herkesi kan vermeye davet etti. Müdür yardımıcıları ve şube müdürleri ile birlikte kan bağışında bulunan Emniyet Müdürü Yıldız, ardından yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Biz toplumla içiçe insanlarız. Maddi ve manevi faydamız olsun istiyoruz. Kan da her zaman her yerde lazım olandır. Erzurum'da maalesef bıçaklama olayları çok fazla olduğu için bu da kana en fazla ihtiyaç duyulan bir yer olarak gözüküyor. Ben 'Bu kan akmasın' diyorum. Ama biz kan vermeye devam edelim. Erzurum'da yanlış bir alışkanlık var. Çok fazla bıçak kullanılıyor. İnsanlar üzerlerinde bıçak taşıyor. Problemlerini çözme yolu olarak bıçak kullanılıyor. Bizim Erzurumlumuza, dostlarımıza, hemşehrilimize yakışmıyor. Problemleri konuşarak, adli birimler ve hukukla çözmek en güzel çözüm yolu. Bir problemi çözmek için bıçağı kullanmak, kan akıtmak çare değil. Bu başka problemleri de beraberinde getiriyor. Ben kan vererek kan ihtiyacı olan insanlarımıza bir nebze faydamız olsun istiyoruz. Erzurum'da bir daha kan akmasın istiyoruz. Genel itibariyle düzenli olarak kan vermeye çalışıyorum."

Öte yandan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk de 23 Ocak'taki Kış Sporları Festivali tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada kentteki bıçakla yaralama olaylarına dikkat çekmişti. Vali Öztürk, "Çevredeki illerde bıçaklama olaylarını araştırdık. Erzurum'da bıçakla işlenen suçlar oldukça fazla. Geçen yıl bıçaklama olayı sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 149 kişi de yaralandı. 2012'nin ilk 23 gününde bıçaklı olayda 2 kişinin öldü, 16 kişi de yaralandı. Bu suç türünde diğer illere göre yüzde 50 daha fazla. Bunun sosyolojik bir tabanı var. Bu konuda bizim yapmamız gerekenler var. Geçtiğimiz yıl 48 kez işlem yaptığımız kabahatler kanununu bu yıl daha etkin kullanacağız" demişti.



ZK(KS/SS)