Karayolu Trafik Güvenliği Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Kasım Fikret Dayıoğlu, Emniyet müdürü Cumali Aydın ile trafik polisleri ve vatandaşlar katıldı. Trafik Denetleme Şubesi'nin standlarını gezen Emniyet Müdürü Cumali Aydın, bir akaryakıt firması tarafından hazırlanan emniyet kemeri ve devrilen otomobil similatörünü inceleyerek bilgi aldı.

Aydın daha sonra, kullanıldığında 1.3 promil alkollü bir insan gibi görüş sağlayan ve cisimlerin yerini sağa ve sola kaydıran gözlük takarak yürüme testi yaptı. Yerdeki noktalara görüntü kaydığı için basamayan Cumali Aydın, 2 metre uzaklıktaki minyatür kaleye de topu gönderemedi.

'ALKOL ALANLAR, DİREKSİYONA GEÇMEYİP YARDIM İSTESİN'

Uygulamayla ilgili görüşünü açıklayan Emniyet Müdürü Aydın, ''Sürücüler alkol alınca aynı benim gibi görüş kayması yaşıyor. Bu nedenle sürücülerimiz kesinlikle alkollü araç kullanmasınlar. Ya aracı alkol almayan biri kullansın, ya da trafik polisinden yardım istesinler. Alkollü sürücülere araç kullanmadığı sürece ceza vermeyiz ve yardımcı oluruz'' dedi.

Kayseri Vali Yardımcısı Kasım Fikret Dayıoğlu da, emniyet kemeri similatör koltuğuna oturup 10 kilometre hızla giden bir aracın ani fren yapmasını denedi.



VD(OE/COŞ)