Emniyet Müdürü Aygün, telsizden 155 haber merkezine anons ederek trafikten sorumlu amirin cevap vermesini istedi. Telsiz anonsuna cevap veren Trafik Şube Müdürlüğü’nden ekip amirine, cadde üzerinde yasak yerlere araçların park ettiğini ve bunları takip etmesini isteyen Emniyet Müdürü Aygün, ekipler amirine bulunduğu yeri sordu. Amirin yerini söylemesi üzerine Aygün, “Adamlarınız çıksın dışarı trafiği düzenlesinler, bakın yasak parklar var sağlı sollu bakan yok mu?” diyerek talimat verdi.

Emniyet Müdürü Aygün daha sonra Trafik Şube Müdürü’nün nerede olduğunu telsizden sorunca Şube Müdürü konuşmaya girdi. Aygün, Şube Müdürü’ne "Talimatımı takip ettin mi?" diye sordu.

Emniyet Müdürü Aygün, telsiz konuşmasında, trafik akışının düzenli sağlanması için talimat verirken şunları söyledi:

“Bire bir ikaz edin personelinizi, araç içerisinde bekliyorlar. Bir anlamı yok, aracı çıkarmanın bu şartlarda trafikte durmanın bir anlamı yok. Çıksınlar dışarı trafiği düzenlesinler.”

Emniyet Müdürü'nün telsizdeki uyarılarının ardından trafik ekipleri ana caddeler üzerindeki yasar yerlere park eden araçları kaldırdı ve trafik rahatladı.

MP(ESM)