Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in açıklamalarına destek veren Diyarbakır'daki Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM), bir imza kampanyası başlatarak bugün yerel bir gazeteye tam sayfa ilan verdi. Merkezin başkan yardımcılığını yapan kapatılan DEP eski Milletvekili Sedat Yurtdaş, Prof.Dr. Mithat Sancar, Diyarbakır TSO eski başkanı Mehmet Kaya, işadamları, doktorlar, eczacılar ve yazarların da imzalarının bulunduğu ilanda ilk gün 38 kişi imza vererek kampanyaya destek oldu. 'Biz insanız' başlıklı kampanyanın ilan metninde şu ifadeler yer aldı:

"Biz insanız! Dağda, kentte, üniformalı ya da sivil ölen her insanla canımız yanar eksiliriz. Biz insanız! Sivil ya da üniformalı her ölene ağlarız Çünkü her ölüm gözyaşını hak eder. Biz insanız!"

TEPKİ İÇİN KAMPANYAYI BAŞLATTIK

Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi Başkan Yardımcısı Sedat Yurtdaş, kampanyayı merkez olarak başlattıklarını ve bir ay süreceğini ifade etti. Yurtdaş şunları söyledi:

"Diyarbakır Emniyet Müdürü'nün yaptığı açıklamalar son derece insanı idi. Yani insan sevgisini öne çıkaran insanı esas alan bir dildi. Ancak, başta Başbakan olmak üzere Devlet Bahçeli'nin ve Kılıçdaroğlu'nun ortaklaşa söylemleri ile aslında bu insanın yönünün tamamen ihmal edildiği ortaya çıktı. Nitekim Sayın Devlet Bahçeli 'Bu salondakiler insan değil. Çünkü, hiç biri onların ölümüne ağlamıyor' dedi. Bir ölüm seviciliği tablosu ortaya çıktı. Diğer taraftan AKP'den de farklı sesler çıktığı görüldü. Başbakan'ın söyledikleri ile Arınç ve Grup Başkanvekili'nin söyledikleri arasında uçurum var. Başbakan yüreğinde Kürtlere farklı bir muamele gördüğü noktada duruyor. İktidarın oy kaygısı ile hareket ettiği anlaşılıyor. Toplumları ve aileleri ayakta tutan temel şey insan sevgisidir. Hiç bir yapıştırıcı sevgiden insanlıktan daha ileride değildir. İnsanlık ölmüşse, insan sevgisi ölmüşse kimse toplumları bir arada tutamaz. İnsan olduğumuzu ve yaşanan bütün acıların bizi incittiğini bizden bir şeyler götürdüğünü haykırmak adına ve kamuoyu ile paylaşmak adına ve 'ölümlere üzülmüyoruz' diyecek kadar sevgisizliğini ifade eden açıklamalara bir karşılık, tepki olsun diye kampanyayı başlattık."



FA(GG/AAA)