Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde geçen Cuma günü meydana gelen olayda, bir hırsızlık zanlısını gözaltına almak isteyen polis ekiplerine tepki gösteren mahalle sakinleriyle polis arasında arbede çıktı. Arbede sırasında komiser H.G.’nin elindeki tabanca ateş aldı ve çıkan bir mermi 29 yaşındaki Kenan Kapısız’ın başına isabet etti ve hastaneye kaldırılan Kapısız hayatını kaybetti. Polis kurşunuyla ölen Kenan Kapısız’ın TOKİ 5. Etap’ta yaşayan 30 yaşındaki eşi Özlem Kapısız ve çocukları 13 yaşındaki Gülçin Kapısız, 10 yaşındaki Baran Kapısız, 9 yaşındaki Miran Kapısız ile 2 yaşındaki Gülden Kapısız’ı evinde ziyaret eden Uşak Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş’ı, Alevi Dedesi Nazmi Aydedeoğlu, Uşak Alevi Kültür Derneği Başkanı Fikret Sağdemir ve Kapısız’ın yakınları karşıladı.

DEMİRTAŞ, “ÜZÜNTÜNÜZÜ PAYLAŞIYORUZ”

Başsağlığı dileğinde bulunan Demirtaş, “İstenmeyen bir olay yaşandı hepimiz üzgünüz. Bu olay bir kazaydı. Bizim hasmımız da değilsiniz, hiçbir zaman da öyle olmadınız. Biz inancı olan insanlarız, kaza ve kadere inanıyoruz. Böyle bir olayın yaşanmasını istemezdik, ama herkes bir gün ölecek. Biz yaşanan olaydan dolayı üzgünüz. Üzgün olduğumuzu belirtmek ve sizin üzüntünüzü paylaşmak için geldik. Başınız sağolsun” dedi.

OLAYLA İLGİSİ YOKMUŞ

Kenan Kapısız’ın olayla ilgisinin olmadığını belirlediklerini ifade eden İl Emniyet Müdürü Demirtaş, “Eşiniz herhangi bir saldırı içinde görünmüyor. Polis arkadaşımız da bunu ifadesinde zaten belirtmiş. Polisimiz gayet açık ve dürüst bir şekilde ifade vermiş. Bir boğuşma sırasında kazayla patlayan ve hedef göstermeyen bir kurşun. Bir başkasına da isabet edebilirdi. O arkadaşımız kendisini de vurabilirdi, başka bir polis de vurulabilirdi. Bu olaya, isteyerek meydana gelmiş bir olay gibi bakmamak lazım. Bu olayda kimin ne kusuru varsa, herkes gereken cezasını alır. Olay adli boyutta devam ediyor. Arkadaşımız tutuklandı ve yargılanacak. Bu olayda bir kusuru varsa da gereken cezayı alacak. Kapısız, olay yerinde tesadüfen vuruldu” diye konuştu.

TALİHSİZ KADIN, “EŞİM KÖTÜLÜK OLMASIN İSTEDİ”

Acılı eş Özlem Kapısız, “Eşim olay sırasında olaylar büyümesin diyerek polisin ateş etmesini önlemek için silah olan elini tutarak havaya kaldırttı. Olay benim gözümün önünde oldu. Eşim polisin elini tutarken polis silahını eşimin alnına dayadı ve ateşledi. Ben yargıya güveniyorum” ifadelerini kullandı. Kapısız’ın yakınları, “Polisin insan vurmaya hakkı var mı?” diyerek yaşanan olaya tepki gösterdi.

EMNİYET MÜDÜRÜ “OLAYDA ART NİYET YOK”

Uşak Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, “Toplumun huzurunu sağlamak için çalışırken, bizler başkasının hayatını, canını ve malını tehdit edemeyiz. Her kim ederse de karşılığını yasal olarak görür. Bu olayın da yaşanmasını istemezdik ama kaza ve kader olarak düşünüyoruz. Allah rahmet eylesin diyoruz. Geride kalan ailesine ve çocuklarına da sabır diliyoruz. Sizleri de seviyoruz. Bu olayda art niyetli değiliz. O arkadaşımızın da art niyetli olduğunu sanmıyoruz. Bu olayın yarasını nasıl sararız ona bakmamız gerekiyor. İlişkilerimizi de sıkılaştırmamız gerekiyor” diye konuştu.



YK(İÖ/AAA)