Kent merkezindeki bir alışveriş merkezinin girişine kurulan stantta, uyuşturucu kullanımı, uyuşturucunun zararları ve ailelere yapılan önerilerle ilgili broşür ve kitapçıklar dağıtılarak gençlere uyuşturucu konusunda uyarıcı bilgi verildi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Madde Kullanımı İzleme ve Önleme Büro Amirliği tarafından hazırlanan broşürlerde, 'Bağımlı olmayın, yaşam kalitenizi yükseltin', 'Madde bağımlılığından korunmanın en iyi yolu hiç başlammaktır' denildi. Dağıtılan broşürde ayrıca bağımlılık yapan uyuşturucu maddelerin insan bedeniye yaptığı zararlar, bağımlılık yapan maddelerin ortak özellikleri anlatılarak gençlere şu uyarılar yapılıyor:

''Sevgili gençler, ne kullanırsan kullan, ne içersen iç, tüm maddelerin etkisi sınırlıdır ve hiçbiri sorunlarınıza kalıcı çözümler sunmaz, aksine sorunların daha da artmasına neden olur. Sizi uyuşturucuya alıştırmak isteyen gruplardan uzak durun. Grup baskısı olsun olmasın, yaşamınızda verdiğiniz bütün kararların sorumluluğu size aittir, sonuçlarına siz katlanırsınız. Polis dostunuzdur, bunu unutmayın. Bilgilenmek, birbirimize destek olmak ve yardımlaşmak, madde bağımlılığından korunmanın en iyi yollarındandır.''