Geçen pazar günü Gülbahçe Mahallesi'nde BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ziyaretinin ardından çıkan olaylarda, yaklaşık 150 terör örgütü yandaşının gösterisi devam ederken, annesi Mehtap ile birlikte kırtasiyeciye kitap almaya giden Hayrünnisa Gürger, meydana gelen patlamada yaralandı. Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Hayrünnisa Gürger'in babası 43 yaşındaki Aziz Gürger polisi suçlayıp, "Olaylarla bir alakamız yok. Kızım annesi ile birlikte kitap almak için kırtasiyeye gidiyordu. Göstericilerin ortasında kalmışlar. Bu sırada patlama meydana gelmiş, kızım yere düşünce, annesi yardım istemiş. Kızım yaralanınca hastaneye getirmişler. Ameliyata alındığında polisler geldi, inceleme yapacaklarını söyleyerek elbiseleri götürdü. Ama annesi çarpan cismin tüfek bombası (gaz bombası kartuşu) olduğunu söyledi" diye iddialarda bulunmuştu.

'GAZ BOMBASI DEĞİL, EL YAPIMI BOMBA YARALADI'

Çocuk Genel Cerrahi Servisi'nde tedavisi süren Hayrunisa Gürger'in karaciğerinde yırtılma olduğu, doktorların başarılı ameliyatının ardından hayati tehlikeyi atlattığı ve oluşan ödemin ilaç tedavisiyle giderilmeye çalışıldığı belirtildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü de yaralamanın nasıl meydana geldiğine ilişkin incelemesini tamamladı. Küçük kızın babasının tahmin ve suçlamalarının aksine çocuğun kıyafetlerinin Bölge Kriminal Laboratuvarı'nda incelenmesi sonucu barut ve gaz bombasına ait kimyasallara rastlanmadığı, göstericilerin kullandığı el yapımı bombayla yaralandığını belirtildi. El yapımı bombanın maytap, havai fişek, tuğla, bilye ve vidalarla hazırlandığını aktaran polis yetkilisi, etrafa saçılan parçalarla yakındaki küçük kızın sırtından yaralandığı bilgisini verdi.

Dekorasyon ustası baba Aziz Gürger ise tek dileğinin kızının sağlığına kavuşması olduğunu belirterek, "Kızımın sağlık durumu iyiye gidiyor. Hayati tehlikeyi atlattı. Biz bu olayların yaşanmasını istemiyoruz. Herkes ekmek derdine düşmüş. Sokakta eylemler istemiyoruz. Huzur istiyoruz. Kim ister çocuğunun bu hale düşmesini? Kim ister birinin ölmesini? Kimse istemez. Artık bu olaylar son bulsun" diye konuştu.