Ziyarette Müdür Kılıçlar’a, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çankal, Adana Valisi Hüseyin Avni Çoş eşlik etti. Vali Güzeloğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sayın Emniyet Genel Müdürümüz Mehmet Kılıçlar davetimizi kırmayarak ilimize gelmişlerdir. Kendilerini, Emniyet Genel Müdür Yardımcımızı ve Adana Valimizi Mersin’de ağırlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Sayın Emniyet Genel Müdürümüz bizim değerli bir meslektaşımız ve benim çok değerli kardeşim, arkadaşım olarak son atamalarla Emniyet Genel Müdürlüğü makamına oturdu” dedi.

Müdür Kılıçlar’ın Mersin’e ilk ziyareti olduğunun altını çizen Güzeloğlu, bundan sonra kendisini daha sık ağırlayacaklarını söyledi. Güzeloğlu, Kılıçlar’ın daha önceki görevlerindeki üstün başarılarını ve bu makamda da sürdüreceğine inandığı söyledi.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ise Emniyet teşkilatı olarak bölge toplantılarını gelenek haline getirdiklerini vurgulayarak, “İlk toplantımızı Güney ve Güneydoğu'daki illerimizde gerçekleştirdik. Daha sonra turizm bölgemizde ki illerimizde toplantı yaptık. Şimdi de Adana ve civarındaki, Mersin’de dahil 9 il müdürümüz ve ilgili daire başkanlarımızla birlikte bugün bölge toplantısı gerçekleştirdik. Yarın da devam edeceğiz” diye konuştu.

Emniyet teşkilatlarını, memurlarını ve uygulamalarını yerinde görmenin faydalarını gün geçtikçe daha iyi anladıklarının altını çizen Kılıçlar, sözlerine şöyle devam etti: “Arkadaşlarımızı yerinde dinliyoruz ve dertleşiyoruz. Eksiklikler varsa onları tamir ediyoruz, onların motivasyonuna katkı sağlamaya çalışıyoruz. Tabi bu arada Adana’ya gelip de bu güzel şehrimizi, Anadolu’nun güzel köşesine gelmemekte çok uygun olmazdı. Sayın Valimizin nazik daveti kırmadık ve Adana valimizle ve meslektaşlarımızla birlikte buraya geldik. Ben Sayın valimize çok teşekkür ediyorum. Tüm Mersinli hemşerilerime de selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum.”

Ziyaretin sonunda Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu tarafından Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar’a teşekkür ederek, zeytin ve zeytin ürünlerinin olduğu hediye paketi takdim etti.

Mİ(CK/SSA)