Erzurum  Polis Meslek Yüksekokulu'nun (PMYO) 2012-2013 eğitim-öğretim yılı açılış törenine Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler, Atatürk Ünivresitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız ve polis okulu öğrencileri katıldı. Törende bir konuşma yapan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Nene Hatun'un memleketinde olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Emniyet teşkilatı olarak ülkenin daha özgür, daha güvenli, daha yaşanılır bir yer olması için çalıştıklarını belirten Kılıçlar şunları kaydetti:

"Personelimizin uluslararası standartlarda yetişmesi amacıyla imkanlarımızı seferber ediyoruz. 167 yıldır vatandaşımızın huzur ve mutluluğu, birlik ve beraberliği için fedakarca, kesintisiz görev yapan polisimiz, demokratik değerler çerçevesinde hukukun üstünlüğü, insan haklarını temel alan bir anlayışla, güvenlikle ilgili yeni yaklaşımları ve teknolojiyi takip ederek hizmetlerine yansıtmakta ve kendisini sürekli yenilemektedir." 

Konuşmaların ardından Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, öğrencilere ilk dersi verdi.



ZK(KS/COŞ)