Haluk ATALAY/İSTANBUL, Fatih Belediyesi, Ramazan boyunca günde yaklaşık 5 bin kişinin iftar yapacağı geleneksel çadırı, Eminönü Meydanı’nda kurdu.


Hayırseverler tarafından karşılanacak olan iftar menüsü, çorba, 2 çeşit ana yemek, içecek ve tatlı, olmak üzere 5 çeşitten oluşuyor. Bunlara ek olarak iftarda vatandaşlara hurma ve zeytin verilirken tüm camilerde teravih namazından sonra cemaate soğuk şerbet ikram edilecek.


İftar çadırını ziyaret ederek çalışmaları denetleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Ramazan denilince tarihi yarımada ve geleneksel Ramazan çadırımız akla geliyor. Vatandaşlarımız bu sıcak günlerde sıkıntı çekmeden iftar yapabilsinler diye klimalar da takıyoruz. Vatandaşlarımızla bir arada Ramazan ruhunu yaşamaya devam edeceğiz. Özürlüler, yaşlılar ve ihtiyaç sahibi kimseler için evlerine ramazan paketleri götürüyoruz, aşevimizde her gün 500 aileye sıcak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz“ dedi.


Sultanahmet’te mehter, sema gösterisi, tasavvuf müziği, sokakta Türk sanat müziği, animatör gösterisi, konser ve sohbet gibi Ramazana ait bazı etkinliklerin olacağını belirten Demir, çevrede bulunan turistlere şerbet ikram etti.


HA (MK) (FOTOĞRAF)