Van'da geçen yıl meydana gelen depremler nedeniyle düğünleri ertelenen ve geliri olmayan 100 depremzede çift, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Van Valiliği ve Mehir Vakfı'nın organizasonuyla bugün dünya evine girdi. Göl kenarındaki bir otelde yapılan toplu düğün törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Van Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan ve davetliler katıldı.

Yemekli olan düğün töreninde Emine Erdoğan ve Bakan Şahin, Ümmü Gülsüm Türk ile Hakim Kiye çiftinin nikah şahitliğini yaptı. Nikah töreninde Van Belediye Evlendirme Dairesi Nikah memuru Melih Çetin'in çifte evlenmeyi kabul ediyor musunuz sorusuna 100 çift hep birlikte 'Evet' cevabı verdi. Bütün çiftlere altın takan Erdoğan, gelin ve damatlara ömür boyu mutluluklar dileyerek 3 çocuk yapmalarını önerdi.

Dua okunmasının ardından da 100 çift otelin iskelesinde Erdoğan ve Bakan Şahin'le birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Erdoğan sadece gelinlerle fotoğraf çektirirken, iskele gelinlerle birlikte adeta beyaza büründü. Emine Erdoğan daha sonra damatlarla da fotoğraf çektirip, buradan ayrılıp Edremit'te bulunan Çocuk ve Gençlik Merkezi'nin (ÇOGEM) açılışını yaptı.