Özel uçakla Van'a gelen Emine Erdoğan ve Bakan Fatma Şahin'i partili kadınlar karşıladı. Burada kadınlarla hatıra fotoğrafı çektiren Erdoğan ve Şahin, geniş güvenlik önlemleri altında Terzioğlu Mahallesi'ndeki Hüsrevpaşa Konteyner Kentte AÇEV tarafından yapılan Travma Sonrası Aile Danışma Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Burada 4 yaşındaki Dilan Berge'yi kucağına alan ve seven Erdoğan, kız çocuğuna elleriyle su içirdi. Bir ara uykuya dalan minik Dilan alkışlarla yeniden uyandı.

'DEPREM SINAVINI BAŞARIYLA GEÇTİK'

Açılışta konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, hükümet olarak depremden sonra bir sınav yaşadıklarını ve bu sınavı başarıyla geçtiklerini söyledi. Van'da yaşana acıların aynısını Ankara'da kendilerinin de yaşadığını belirten Bakan Şahin, "Büyük devlet, büyük millet olmak acıyı paylaşmaktır. Biz bunu yaptık. 55 bin çadır dolaştık. Annesi babası olmayanların annesi babası olduk. Çocukları olmayanların çocukları olduk. Devletin şefkatli eli olduk" dedi.

TALİHSİZ OLAY KARDEŞLİĞİMİZİ PEKİŞTİRDİ

Daha sonra kürsüye çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Van depremi sonrası Türkiye ve dünyanın teyekkuza geçtiğini söyledi. Bu kadar büyük bir depremin izlerinin silinmesinin zor olduğunu anlatan Erdoğan şunları söyledi:

"Bir anda bu izleri silmek mümkün değil. Ancak devletimiz, hükümetimiz özveriyle Türkiye genelinde bir dayanışma seferberliği başlatarak şu ana kadar önemli ölçüde izleri sildi ve silmeye devam ediyor. Ancak Van'da yaşadığımız acıyı unutmamız kolay olmayacak. Sevgili kardeşlerim. insan umuduyla yaşar. Ümidini kaybeden bir insanın kaybedeceği başka bişeyi kalmaz. Biliyorumki yüreğiniz yangın yeri. Depremin meydana getirmiş olduğu yıkım ve travma hepimizi derin bir hüzne boğdu. Ancak yaşadığımız bu talihsiz olaylar bize millet olarak kardeşliğimizi, birbirimize duyduğumuz sevgi ve muhabbetin ne kadar manalı ne kadar içten olduğunu hissetirdi."

MEVLANA'DAN ÖRNEK VERDİ

Konuşmasını Mevlana'nın bir sözüyle sürdüren Emine Erdoğan, "Hazreti Mevlana'nın gerçekten çok anlamlı bir sözü var. Diyor ki; 'Küle döndüysen yeniden güle dönmeyi bekle. Geçmişte kaç kere küle döndüğünü değil, kaç kere küllerin arasında doğrulup güle dönüştüğünü hatırla' Acıları elemleri kötü hatıraları kalbimizin derinlilkenine gömek ve dünden sıyrılmak ve geleceğe odaklanmak zorundayız. Birkez daha umudu çoğaltmak yaşama tutunmak, yıkılanın yerine daha iyisini yapmak zorundayız."

Emine Erdoğan daha sonra Bakan Şahin ile birlikte merkezin açılış kurdelesini kesti. Kurdele kesimi sonrası kadınlar tarafından açılan kermesi gezen Erdoğan ve Bakan Şahin, bir otelde evlenecek 100 çiftin toplu fotoğraf çekimine de katılarak yemek yedi.



OB,MÇ(FE/COŞ)