Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Rize Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte katılan Emine Erdoğan, son derece duygulu bir 'Anneler Günü' yaşadığını belirtti. Emine Erdoğan, ''Çocuklarım sayesinde anneliğin yüceliğini, büyüklüğünü, ulviyetini tattım. Çocuklarım sayesinde annemi anladım, tüm anneleri anladım" dedi.

Anneler Günü'nün kutlandığı mekanın kendisi için ayrı bir anlamı olduğunu ifade eden, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi adının hem üniversiteye hem de Rize'ye hayırlı olmasını dileyen Emine Erdoğan, buruk bir Anneler Günü yaşadığını belirterek şöyle dedi:

"Kayınvalidem Tenzile Erdoğan'sız bir Anneler Günü geçiriyoruz maalesef. Annemizi bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyor, Rabbimin her şeyden önce bir anne olarak mekanını cennet eylemesini temenni ediyorum.''

'YILIN ANNESI' ADAYI HATİCE BELGİN

Emine Erdoğan, milletin anneliğin ne yüce bir duygu, ne kutsal bir mevki olduğunu geçen yıl çok acı bir olayda gördüğüne ve hissettiğine dikkati çekerek şöyle devam etti:

"Bingöl'de 4 çocuk annesi Hatice Belgin, yanındaki çocuklarını korumak adına bir teröristin üzerine kapandı ve annelik mertebesiyle birlikte, şehitlik mertebesine ulaştı. Hatice Belgin, bu kahramanca tavrıyla anneliğin nasıl bir duygu olduğunu, anneliğin aslında kahramanlık olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Bu vesileyle hem şehit Hatice Belgin'i, hem de tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, ülkemiz genelindeki tüm şehit annelerine de bir kez daha sabır diliyorum.''

Emine Erdoğan, törende 104 yaşındaki Halime Demirkapı'nın elini öperek, bir süre sohbet etti. Engelli çocuklarla yakından ilgilenen Erdoğan'a işlemeli cam vazo ile çeşitli hediyeler sunuldu. Kızı Sümeyye Erdoğan'a ise feretiko bezinden hazırlanmış hediye verildi.

OŞ(TM/COŞ)