"HAYAT BOYU ÖĞRENME BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDE VAROLAN BİR KAVRAM"


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Hayat boyu öğrenme eğitimde yeni ve modern bir kavram olarak kullanılmaya başlandı. Oysa hayat boyu öğrenme bizim kültürümüzde ve medeniyetimizde bin yılı aşkın bir süredir varolan ve hayatiyetini sürdüren bir kavramdır. Bizim eğitim ve öğrenme geleneğimiz 'Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz' nasihatıyla şekillenmiştir. Bizim kadim medeniyetimiz öğrenmeyi yaşa, iktisadi şartlara, sosyal sınıflara asla hapsetmemiştir " dedi. Erdoğan, "Öğrenme konusunda aşk, tutku ve fedakarlığın olmazsa olmaz şart olduğunu kaydeden Erdoğan, "Öğrenmek için aşkı olan sevgisi olan tutkusu olan kişi her ne şekilde olursa olsun bir yolunu bulacak ve öğrenecektir. Öğrenme aşkı sevgisi ve tutkusu olmayanlar önlerinde bilgi okyanusu olsa dahi, oradan bir damla su elde edemeyeceklerdir. Açıkçası halk eğitim merkezlerinde ortaya konan tüm bu eserlerin öğrenme aşkının bir neticesi olduğuna inanıyor halk eğitim merkezlerimize devam eden kardeşlerimizin yaş engeline, ekonomik engellere sosyal engellere takılmadan çok iyi bir eğitim gördüklerine ve ortaya da iyi eserler çıkardıklarına işte bugün burada bir kez daha şahit oluyoruz" diye konuştu.


" 41 HALK EĞİTİM MERKEZİMİZE 41 KERE MAŞALLAH DİYORUM "


Açılış öncesi bir konuşma yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "41 Halk Eğitim Merkezimize 41 kere maşallah diyorum. Gerçekten fevkalade güzel şeyler yapıyorlar. Oluşturdukları birlik ve beraberlik tablosuyla, hizmet tablosuyla, eğitim tablosuyla İstanbul'u kucaklıyorlar. Büyük bir aile kurabilmek için bu ailenin mensuplarını ve sayılarını artırıyorlar" dedi. Halk eğitim merkezlerindeki kursiyer sayısının 400 bini aştığını kaydeden Mutlu, "Arzu ediyoruz ki bu ailemizi sayısı gittikçe artsın, büyüsün ve sürekli eğitim hayat boyu eğitim içinde bütün İstanbulluları kucaklayalım" dedi. Konuşmaların ardından Emine Erdoğan'a bir vazo hediye edildi. Ardından da Emine Erdoğan ile İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile eşi Gül Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın eşi Özleyiş Topbaş kurdela keserek açılışı yaptı.


EMİNE ERDOĞAN: ÇOCUKLAR BENİ MAHÇUP ETMEYİN


Açılış sonrası festivale gelen tekerlekli sandalyedeki Ömer ile bir süre oturan Erdoğan, Ömer'in annesiyle sohbet etti. Sohbetin ardından Erdoğan bir süre standları da gezdi. Camdan yapılan eşyaları inceleyen Erdoğan, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen kadınları da kırmadı. Seramikten yapılan süs eşyalarını inceleyen Erdoğan, standta bulunan diğer seramikleri incelerken eşyaların kırılmasına 'Beni mahçup etmeyin' diyerek cevap verdi. Sergiyi yakından izlemek istediği sırada bir kez daha seramiklerin kırılmasıyla Erdoğan üzüntü yaşadı. Geleneksel el sanatları, cam - seramik, kuyumculuk, resim, fotoğraf, tezhip ve minayatür eserlerinin sergilendiği Halk Eğitim Merkezleri Festivali 8 Mayıs'a kadar Feshane'de gezilebilecek.


(BB)