Emmanuel Emenike, hakkında Türk adli makamlarınca verilmiş herhangi bir yakalama kararı yok. Emenike hiçbir adli işleme tabi tutulmadan Türkiye’ye giriş-çıkış yapabilir.

Rusya’dan talimat ile ifade bekleyen Emenike için mahkeme isterse Türkiye'deyken yakalama kararı çıkartabilir. Emenike, polisler eşliğinde adliyeye getirilerek ifadesi alınabilir.

Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe, Emmanuel Emenike'nin de formasını giydiği Rusya'nın Spartak Moskova takımı ile eşleşti. Bu eşleşme ‘Emenike Türkiye’ye gelir mi? sorusunu akıllara getirdi. Çünkü eski Fenerbahçeli Emenike, şike davasının sanıkları arasında yer alıyor.


RUSYA'DAN TALİMAT İLE İFADESİ BEKLENİYOR


Emenike hakkında şike davası kapsamında dava açıldı. Ancak yurtdışında olduğu için davalara katılmadı. 2 Temmuz’da şike davasına karar veren İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, Emenike’nin dava dosyasını da ayırdı. Emenike hakkında hüküm vermeyen mahkeme, Emenike’nin ifadesinin alınması için Rusya Adli Makamlarına yazı yazdı. Mahkeme dava kapsamında Emenike hakkında karar vermek için Rusya’dan ifadesinin gelmesini bekliyor.


HAKKINDA YAKALAMA KARARI YOK ANCAK...


‘Peki Emenike Türkiye’ye gelince hakkında bir işlem yapılacak mı?’ sorusu akılları karıştırdı. Ancak Emenike hakkında Türk adli makamlarınca verilmiş herhangi bir yakalama kararı yok. Emenike hiçbir adli işleme tabi tutulmadan Türkiye’ye giriş-çıkış yapabilir.


‘YAKALAMA ÇIKARTILABİLİR Mİ?’


Fakat kritik bir soru daha var. O da ‘mahkeme Emenike Türkiye geldiğinde hakkında yakalama kararı çıkartabilir mi?’. Bu sorunun cevabı da ‘Evet çıkarabilir.’ Rusya’dan talimat ile ifade bekleyen Emenike için mahkeme isterse yakalama kararı çıkartabilir. Emenike’yi Türkiye'deyken polisler eşliğinde adliyeye getirilerek ifadesini alabilir.


(BB)