Mahkeme Başkanı, “Emenike’nin transferinden önce FB’li yönetici Şekip Mosturoğlu’nun futbolcunun sakatlığıyla ilgilendiği" şeklinde telefon görüşmelerini hatırlatınca Emenike, bu görüşmelerden haberi olmadığını söyledi.


“ÇIKAN HABERLERDEN DOYALI TÜRKİYE’DE OYNAMAK İSTEMİYORDUM"


Mahkeme Başkanı, “Kendisi çok iyi bir futbolcu. Karabükspor Başkanı ‘Fenerbahçe maçında oynamazsan Trabzon maçında da oynamazsın’ şeklinde sözler söyledi mi?"diye sorunca Emenike, “Hayır" dedi. Yaşıyla ilgili gazetelerde çıkan haberlerden dolayı Türkiye’de oynamak istemediğini söyleyen Emenike, “Şekip Mosturoğlu’nun ifadesinde neden Mart ayında FB’ye transferim hususunda ön protokol imzalandığına dair bir şey söylediğini bilmiyorum" diye konuştu.


AVUKAT İLE TERCÜMAN ARASINDA GERGİNLİK


Duruşmada, Emenike’nin avukatı Rezan Epözdemir, tercümanın söylenenleri düzgün çeviremediğini söyledi. Bunun üzerine de tercüman “Çok biliyorsanız kendinize başka bir tercüman bulun" diye tepki gösterdi. Avukat ve tercüman arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.


“BİR GÜN TÜRKİYE’YE TEKRAR GELECEĞİM"


10 dakika ara verilen duruşmanın ardından Mahkeme Başkanı, Emenike'ye “Söyleyecek bir şeyin var mı?" diye sordu. Emenike de, “Söyleyecek bir şey yok. Zaten Türkiye’yi özledim, insanları özledim. Bir gün tekrar gelip burada futbol oynayacağım" dedi.


‘FENERBAHÇE’DE OYNAR MISIN?’ SORUSU


Bu sözler üzerine Mahkeme Başkanı, “Hangi takımda oynarsın?" diye sordu. Emenike bu soruya, “Şu anda bilmiyorum" cevabını verdi. Başkanın, “Fenerbahçe’de oynar mısın?" sorusuna ise Emenike'nin cevabı “Bilmiyorum" şeklinde oldu. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci’nin, “Yarın maçınız var ha ona göre" şeklindeki esprisi salonda gülüşmelere neden oldu.


“HAYATIM BOYUNCA MAÇ SATMADIM"


Şike yapmadığını ve suçsuz olduğunu ifade eden Emenike, “Menajerimin benden habersiz, benim adımı kullanarak anlaşma yaptığına inanmıyorum. Kendisine güveniyorum" dedi. Mahkeme Başkanı Ekinci’nin, “Maç satma ile ilgili teklif gelse tepkin ne olur?" sorusuna Emenike şöyle yanıt verdi: Ben hayatım boyunca böyle bir şey yapmadım. Böyle bir şey yapsam sevenlerimi üzer, hayal kırıklığına uğratırdım


"ÖZGÜR OLMAK İSTİYORUM"


Emenike, “Mahkemeden bir talebin var mı?" sorusuna da , “Özgür olmak istiyorum" diye cevap verdi. Emenike’nin ifadesi tamamlandı. Emenike’nin ardından avukatı Rezzan Epözdemir söz aldı. Avukatın sözlerinin ardından duruşma savcısı mütalaa için dosyanın kendisine verilmesini istedi. Mahkeme ara karar için ara verdi.


SG (MK)