Futbolda şike davasının sanığı eski Fenerbahçeli futbolcu Emmanuel Emenike’nin yargılanmasına devam edildi.


EMENİKE DURUŞMAYA KATILMADI


28 Ağustos’ta Çağlayan’daki Adalet Sarayı’na gelerek İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade veren Emenike, bugünkü duruşmaya katılmadı. Emenike’yi duruşmada avukatı Rezzan Epözdemir temsil etti. Duruşma savcısı Ufuk Ermertcan, esas hakkında mütalaayı hazırlamak için süre istedi. Mahkeme, savcının mütalaasını hazırlaması için duruşmayı erteledi.


MAHKEMEDE İLGİNÇ DİYALOGLAR


Öte yandan duruşmada ilginç diyaloglarda yaşandı. Mahkeme Başkanı Hikmet Şen, avukat Epözdemir’e, “Emenike buradaki Şampiyonlar Ligi maçında gol atmış mıydı?" diye sordu. Bu soruya avukat Epözdemir, “Hayır. Duruşmada çok beklediği için maça çıkmadan önce perti çıktı" diye yanıt verdi. Mahkemenin üye hakimlerinden Bülent Kınay da, “Mahkememiz Fenerbahçe için her şeyi yaptı ama..." diye espri yaptı.


7 SAAT ADLİYEDE KALMIŞTI


Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Rus takımı Spartak Moskova'da oynayan Emenike, maçtan bir gün önce İstanbul'a gelmişti. Emekine sabah saat 11.00'da girdiği adliyeden akşam saat 18.00 sıralarında ayrılmıştı. Bir gün sonra oynanan maçta ise Emenike gol atamamış Spartak Moskova 1-1 berabere kalmıştı.


EMENİKE’NİN DOSYASI ŞİKE DAVASINDAN AYRILDI


Aziz Yıldırım’ın da sanıkları arasında bulunduğu Futbolda Şike davası 2 Temmuz 2012 tarihinde karara bağlanmıştı. Ancak yurtdışında futbol oynayan Emenike’nin ifadesinin alınmaması nedeniyle hakkında bir karar verilememiş ve dosyası ayrılmıştı.


(BB)