Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden emekli olarak geçen yıl Silivri’ye taşınan evli ve 2 çocuk babası Ercihan Ulu, arkadaşlarını ziyaret etmek için 13 Haziran’da ilçeye geldi. Muhittin Mahallesi’ndeki bir kahvede eski arkadaşlarıyla sohbet eden Ulu, tansiyonun yükselmesi sonucu ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdiği belirlenen emekli polis memuru Ercihan Ulu'nun, dün tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü gerçekleşti.

Artvin’de yaşayan baba Yaşar Ulu, acı haber üzerine Çorlu’ya geldi. Hastanede beyin ölümü gerçekleşen oğlunun organlarını bağışlayan Yaşar Ulu gözyaşlarına boğuldu. İstanbul’dan gelen 2 ekip Ercihan Ulu’nun akciğer, karaciğer ve böbreğinin nakil şartlarına uyduğunu belirleyerek ameliyatla aldı. Çorlu Devlet Hastanesi yönetimi Ulu'dan alınan organların 3 kişiye umut olacağını ifade ederek nakillerin İstanbul’da gerçekleşeceğini söyledi.

'ACIMIZ BİRAZ OLSUN HAFİFLEDİ'

Oğlunun organlarıyla insanlara umut olacağı için acısının biraz da olsa hafiflediğini ifade eden Yaşar Ulu şunları söyledi:

"Oğlum organları ile üç kişiye hayat vereceğini duyunca çok sevindik. Bu da biraz olsun bizim acımızı hafifletti. Biz örnek olmak istedik ve olduğumuza da inanıyorum. Oğlum 13 Haziran günü Silivri’den işlerini halletmek için buraya gelmiş. Arkadaşıyla oturduğu sırada fenalaşmış ve yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirmesiyle hastaneye kaldırılmış. Yoğun bakımda 10 gün tedavi gördükten sonra beyin ölümünün gerçekleştiğini öğrendik. Ailece oğlumun birilerine hayat vermesini düşündük ve organlarını bağışlama kararı aldık. Belki zor oldu bizim için ama bunu yaptık. Bu haber acımızı biraz olsun dindirdi oğlum bir değil tam üç kişiye hayat vermiş oldu."

ORGANLARIN GÖTÜRÜLÜŞÜNÜ GÖZYAŞLARIYLA İZLEDİ

Hastanedeki nakil ameliyatlarının ardından Ecrihan Ulu’nun bağışlanan organları özel çantalara konularak ambulansla İstanbul’a götürüldü. Baba Yaşar Ulu, oğlunun organlarının ambulansa konulmasını ve gidişini gözyaşlarıyla izledi.

Yaşamını yitiren emekli polis memuru Ercihan Ulu’nun cenazesi memleketi Artvin’de toprağa verildi.



MY(LK/CK)