Şahinbey İlçesi'nde Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan emekli öğretmen Hasan Bayat, 26 Kasım'da emlak vergisi yatırmak için belediyeye gittiği sırada yolda fenalaşarak yere düştü. Çevredeki vatandaşların çağırdığı ambulansla Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne götürülen ve beyin kanaması geçirdiği belirlenen Hasan Bayat, yaşam mücadelesini kaybetti ve bugün beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine ailesi, Bayat'ın organlarını bağışlama kararı aldı. Organ bağışı Sağlık Bakanlığı'na bildirilerek operasyon yapıldı. Emekli öğretmenden alınan karaciğer Adana Çukurova Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne, sol böbreği Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, sağ böbreği ise Sani Konukoğlu Tıp Merkezi'ndeki bir hastaya nakledilmek üzere gönderildi.

'ORGANLARIMI BAĞIŞLAYACAĞIM' DEMİŞ

Örnek bir eğitimci olan Bayat'ın ölmeden önce yakınlarına, "Organ bağışı başka insanların hayatlarını kurtarıyor. Ben de organlarımı bağışlayacağım" dediği belirtildi. Hasan Bayat'ın yeğeni Yücel Kılıçer, "Kendisi çok duyarlı ve merhametli bir insandı. Ölmeden önce başka insanların hayatının kurtulması için organlarının bağışlanmasından bahsederdi. Onun bu isteğini yerine getirdik" dedi.

Dr. Ersin Arslan Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Gökhan Ürkmez ise, organlarıyla 3 kişiye umut olan Hasan Bayat'ın ailesinin örnek bir davranış sergilediğini belirterek, "Tek isteğimiz organ bağışının artması ve organ bekleyen hastaların bir an önce sağlığına kavuşması" diye konuştu.



ZG(AK/BK/COŞ)