G.Ç., ilköğretim 2'nci sınıf öğrencisi oğlu B.A.E. ile birlikte merkez Seyhan İlçesi'nde oturan ablasını ziyarete gitti. Her ikisi de işitme ve konuşma engelli kız kardeşler alışveriş merkezine giderken, emekli öğretmen İ.M. ile B.A.E., evde yalnız kaldı. B.A.E. marketten çikolata almak için eniştesinden para istedi. Küçük çocuğa, "Parayı iki şartla veririm" diyen İ.M., B.A.E.'ye oral ve anal yolla tecavüz edip, kimseye de anlatmamasını söyledi. Başına gelenleri kimseyle paylaşmayan B.A.E., bir hafta kaldıkları İ.M.'nin evinde, 2 kez daha tecavüze uğradı. Küçük çocuğun, makatında çatlak meydana geldi.

B.A.E., yaşadıklarını bedensel engeli olmayan diğer teyzesi Göksun Ç. ile paylaşarak, "Eniştem aramızda kalmasını söyledi, sen de kimseye anlatma" uyarısında bulundu.

Yeğeninin yaşadıklarını öğrenen teyze G.Ç., önce Cumhuriyet Savcılığı'na, ardından da Çocuk Şube Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi oldu. Psikologlar tarafından dinlenen B.A.E., 3 kez istismara maruz kaldığını söyledi. Adli Tıp Kurumu'nda muayene edilen B.A.E.'nin vücudunda istismarın izleri bulundu.

Gözaltına alınan İ.M., "Para verdiğim doğru ama ben istismarda bulunmadım" diye savunma yaptı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen emekli öğretmen İ.M. tutuklanarak cezaevine gönderildi.



FK(OA/CK)