Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Bodrum İlçe Müftülüğü tarafından 'İslam'da Sevgi' konulu konferans düzenlendi. Eski İzmir Müftüsü İsmail Acar'ın konuşmacı olarak katıldığı etkinliği aralarında Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan, Konacık Belediye Başkanı MHP’li Mehmet Tosun, Mumcular Belediye Başkanı MHP’li Birol Aydın, CHP Bodrum İlçe Başkanı Okan Özsu, AK Parti İlçe Başkanı Yılmaz Algül, MHP İlçe Başkanı Asım Başaran, Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi Oğuz Şahin'in de bulunduğu kalabalık bir topluluk izledi. Dağbelen Camii İmamı Fatih Şimşek'in Kur-anı Kerim'den ayetler okuyarak başladığı etkinlikte Türk Tasavvuf Müziği Bodrum Korosu ilahiler söyledi.

'SEVGİ, DEĞER VERMEKTİR'

Emekli Müftü Acar, İslam dininin cehaletle ve fakirlikle savaştığını belirtti. Her türlü zorluğun sevgi ile alışdığını vurgulayan Acar şunları söyledi:

"Acımak, hoşgörü, bağlılık sevgi değildir. Sevgi değer vermektir. İçimizde yapay olan duyguları söküp atmaktır. Örneğin sevgi, gülü dikeni ile avuçlayıp, avucunuza batan dikenler nedeniyle akan kanın hesabını güle sormamaktır. Çevrenizdeki kişilere gerçekten severek yaklaşmak önemlidir. İnsanın ruhunun gıdası sevgidir. İnsanlar günümüzde içindeki sevgiyi yitirdi. Bu nedenle çocuklarımıza küçük yaşta sevgi göstermeliyiz. Onların başını okşayıp, gözünün içine sevgi ile bakmalıyız. Çocuklarımıza sevmeyi öğretemezsek, onlar da çocuklarına öğretemeyecektir ve sevgisiz bir toplum oluşacaktır."

'BOŞANMALAR ARTTI'

Salonda kadınların çoğunlukta olmasından mutlu olduğunu da belirten Acar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eşler arasındaki facialar, boşanmalar arttı. Neredeyse her dört evlilikten biri boşanmayla sonuçlanıyor. Çünkü aralarında sevgi bitiyor. Sevgi bitince eşler birbirinin yaptığı şeylerden rahatsız oluyor. Bu nedenle sözüm erkekleredir. Eşlerinize her gün en az bir kere 'seni seviyorum' diyeceksiniz. Aranızdaki sevgiyi, bağlılığı güçlü tutacaksınız. Bu şekilde davranırsanız, o gün eşinizin yaptığı yemek size çok güzel gelecek, evinize bir tatlılık ve huzur gelecek. Bu nedenle birbirinize karşı sevginizi göstermekten çekinmeyin."

Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, etkinliğin sonunda İsmail Acar'a bir buket çiçek vererek teşekkür etti.



NK(İÖ/COŞ)