Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanık 70 yaşındaki Mehmet Aksoy ile emekli müfettiş Aksoy’un eşi Safiye ile oğulları Halil İbrahim ve Tarık Aksoy ile avukatları Ali Haydar Dereli hazır bulundu. Tutuksuz sanık O.A. ve sanıkların avukatı Arzu Dabağ duruşmaya katılmadı. Hakkındaki suçları kabul etmeyen sanık Mehmet Aksoy, İhsan Aksoy'u kendisinin öldürmediğini öne sürdü, suçsuz olduğu iddia etti.

SAVCI ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEDİ

Bunun üzerine iddia makamı, sanık Mehmet Aksoy’un tutukluluk halinin devamını,  kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verilmesini ve kamu haklarından mahrum bırakılmasını istedi, 17 yaşındaki torunu tutuksuz sanık O.A.'nın da beraatını talep ettiği mütalaasını mahkemeye sundu.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, sanık Mehmet Aksoy’un tutukluluk halinin devamına ve mazeretli olduğu için duruşmaya katılmayan vekili avukat Arzu Dabağ’a son duruşmanın açıklamalı metninin içinde yer aldığı davetiyenin çıkarılmasını ve mazeretinin son kez kabul edildiğinin bildirilmesine karar vererek duruşmayı 19 Nisan tarihine erteledi.

EVDEN ÇIKTI, SAÇMALARLA YERE YIĞILDI

Olay, Şiran'a bağlı Söğütalan Köyü'nde 19 Eylül 2010 günü saat 20.30 sıralarında meydana geldi. Tüfek seslerini duyunca ne olduğunu anlamak için evinden çıkan İhsan Aksoy, saçmaların başına isabet etmesi sonucu öldü. Olaydan sonra kuzeni Mehmet Aksoy gözaltına alınarak tutuklandı. Mehmet Aksoy hakkında, 'Tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, tutuksuz yargılanan torunu 16 yaşındaki O.A. hakkında da, 'Tasarlayarak kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı.



HY(TM/İD)