Uzun yıllar Avustralya’da çalışan ve bu ülkenin vatandaşı da olan 55 yaşındaki Nihat Yazar, emekli olduktan sonra İzmir’e yerleşti. Halil Rıfat Paşa semtinde oturan Nihat Yazar, 11 ay önce ortadan kayboldu. Yazar’ı tüm aramalarına rağmen bulamayan ailesi, polisten yardım istedi. Ailenin savcılığa da başvurmasının ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

EKONOMİK DURUMU İYİYDİ

Ekonomik durumu iyi olan Nihat Yazar’a ulaşamayan polis, soruşturmayı da derinleştirdi. Para almak isteyen kişilerce kaçırılarak öldürülmüş olabileceği ihtimaline karşı araştırma başlatıldı. İzmir’deki evinde arama yapan polis, daha sonra Yazar’ın Gümüldür beldesindeki villasının bahçesinde de kazı yaptı. Ancak bu araştırmalardan sonuç alınamadı.

YAKIN ÇEVRE DE İNCELEMEDE

Nihat Yazar’a ait tüm banka hesap hareketlerini ve telefon kayıtlarını incelemeye alan polis, şüpheli durumları tek tek belirledi. Yazar’ın yakın ilişkide bulunduğu kişiler ve yakınları da yine araştırmaya alındı. Bu kişilerin ifadelerine de başvuracak olan polis, soruşturmasını da yeni bilgiler ışığında sürdürecek.

Bu arada Nihat Yazar’ın oğlunun da önümüzdeki ay Avustralya’da düğününün olduğu, ailenin bu belirsizlik içerisinde düğünü yapıp yapmama konusunda da karar veremediği bealirtildi. Nihat Yazar’ın kaybolmasıyla ilgili emniyet yetkilileri de, her türlü olasılığı değerlendirdiklerini, bir organize suç örgütünün ya da kişilerin de Nihat Yazar’ı kaçırmış olabileceğini dile getirdi. Soruşturmanın devam ettiği bildirildi.



TY(İÖ/COŞ)